Перший випускний: скільки лучани заплатять за свято у садочку

2
3
Перший випускний: скільки лучани заплатять за свято у садочку
Травень – період випускних у садочках. Батьки чепурять своїх майбутніх школяриків: одягають білі банти, купують чи беруть на прокат бальні сукні, наче у героїнь відомих мультфільмів. Хлопчакам, аби зекономити, купують брюки на виріст, щоби відразу в школу в них пішов.

Окрім одягу, гроші потрібно викласти й на подарунок дошкільному навчальному закладу, виховательці, фото на згадку і традиційно на гуляння у барі чи ресторані.


Інтернет-видання «Волинь24» поцікавилось, скільки батьки витрачають на святкування випускного у луцьких дитячих садочках.

ХЛОПЧИКАМ – ШТАНИ НАВИРІСТ
Лучанка Ірина каже, що на батьківських зборах вирішили здати по 250 гривень на прикраси для залу, гелієві кульки та подарунки садочку.

«Жодних «садочку треба», «чи могли б допомогти» від адміністрації за 4 роки ми не чули», - зауважує мама випускника садочку.

Чи святкувати випускний у барі, батьки вирішують самі. На застілля скидаються по 500 гривень за дорослого та по 200 гривень з дитини.

Жінка розповідає, що більшість матусь сукні для випускниць беруть напрокат, а хлопчикам купують брюки, які потім підійдуть до шкільної форми.

БАЛЬНІ СУКНІ ЗА ПІВТОРИ ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ
Лучанка Олена розповідає, що за святкування випускного безпосередньо у стінах садочку №19 батьки платять 550 гривень. У суму входять подарунки садочку, няням та вихователям.

На прикрашання зали у цьому дошкільному навчальному закладі треба викласти 200 гривень.

Фотозйомка дійства обійдеться батькам у 50 гривень, а ось віньєтка «на пам'ять» – у 250 гривень.

Опісля офіційної частини батьки планують продовжити святкування у спортивно-розважальному центрі «Адреналін Сіті».

«Ми не йдемо, тому по скільки на це скидатимуться, не знаю. Краще я на ці гроші піду з дитиною на весь день у «ПортCity» і дозволю їй порозважатись», - коментує Олена.

«Щодо святкового вбрання, то є батьки, які купують дівчаткам бальні сукні за 1,5 тисячі гривень, а туфлі за 900. Як на мене, то це свято для батьків, а не їх дітей», - вважає вона.

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жирують і з глузду їдуть, а кажуть погано живуть? Да таку націю ще подвійним податком обклади і всерівно гірше жити не будуть...
Відповісти
А випускний з роддому прогавили? Можна святкувати вступ до дитсадка, і лексус завідуючій у подарунок. Кажуть кожен з розуму сходить по своєму, а тут массове божевілля. Це лікується?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні