Банда шахраїв з Луцька видурила у людей майже 600 тисяч гривень

0
4
Банда шахраїв з Луцька видурила у людей майже 600 тисяч гривень
Шахраї з Луцька ошукали людей на 570 тисяч гривень підробляючи договори купівлі/продажу сільськогосподарської техніки.

У п'ятницю, 11 травня, правоохоронці провели 5 обшуків у Луцьку і затримали чотирьох осіб, які підозрюють у шахрайстві, - повідомляє заступник прокурора області Максим Киричук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Спритники поширювали неправдиву інформацію про низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та просили перерахувати від 25 до 105 тис. грн. авансу.

Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів. Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.

У ході проведення обшуків у офісних приміщеннях та помешканнях зловмисниць вилучили бланки фіктивних договорів фінансового лізингу та інші документи компаній і відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 570 тис. грн.

Наразі зловмисники – троє жінок та чоловік - затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні