--> 40% загиблих на фронті Другої світової - українці, - волинський історик. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

40% загиблих на фронті Другої світової - українці, - волинський історик. ВІДЕО

1
2
40% загиблих на фронті Другої світової - українці, - волинський історик. ВІДЕО
Волинський історик Микола Кучерепа каже, що 40% загиблих на фронті в роки Другої світової війни - українці.

Про це він у програмі "Точка зору" на "12 каналі".

"Це величезний потенціал. Враховуючи, що Голодомор 1933 року забрав 5 мільйонів українців, понад 10 мільйонів забрала Друга світова війна, потім війна після війни - Громадянська війна. Безперечно, це була катастрофа для України", - сказав історик.

Історик стверджує, що в різні роки називали різні цифри загиблих, проте і до сьогодні важко сказати точну кількість жертв.

"Сталін у 1946 році говорив про 6 мільйонів загиблих у війні. Але це була неправда. Хрущов назвав 20 мільйонів. Але ніхто не рахував поіменно. В часи Кучми в україні почали видавати Книгу пам'яті, де вписували загиблих червоноармійців з території України. Росія сказала відразу це припинити, адже виходило, що загинув величезний людський потенціал з України. І те, що російський новітній цар каже, що б вони і без України війну виграли - це неправда, адже 40% загиблих на фронті - це українці. Українців гнали на фронт як гарматне м'ясо". - додав Микола Кучерепа.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Левова частка Героїв Радянського Союзу - також українці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні