Поради фахівця: Як замінити моторну оливу газонокосарки*

1
0
Поради фахівця: Як замінити моторну оливу газонокосарки*
Стаття допоможе новачкам правильно обслужити газонокосарки, а досвідченим домовласникам – поновити свої знання. В підготовці матеріалу допомагали спеціалісти Домотехніка – луцького магазину садової техніки та електроінструменту.

Перевірка рівня оливи

Найкращий спосіб уникнути проблем в роботі газонокосарки – перевіряти рівень оливи перед кожним запуском двигуна. Ось як це правильно зробити:

1. Протріть зону навколо мастильної кришки, щоб в картер не потрапив бруд. Вона позначена символом моторної оливи, або словами Oil (мастило), Add (долити).

2. Відкрутіть ковпачок і дістаньте мастильний щуп. Протріть його чистою ганчіркою і закрутіть назад з максимальною щільністю. Ця процедура забезпечує точне зчитування результатів.

3. Дістаньте щуп вдруге. Мітка від мастила повинна знаходитися між лініями для виміру: частіше це FULL і ADD (повний і долити). Також зустрічаються мітки Max і Min та подібні.

Якщо рівень оливи вище мітки FULL, її слід відкачати мастильним шприцом. Якщо рівень нижче ADD, потрібно долити свіжого мастила.

Заміна моторної оливи

Якщо мастило сильно потемніло – його слід замінити не чекаючи 50 годин роботи. Правильний алгоритм дій:

1. Протріть корпус і деку від пилу і трави.

2. Запустіть двигун на кілька хвилин. При зливі підігрітої оливи вийде більше плаваючих частинок, а менше осяде в двигуні.

3. Заглушіть двигун і від'єднайте провід, що веде до свічки запалювання.

4. Поставте під основу косарки посудину для зливу відпрацьованого мастила. Старе мастило не можна викидати, його потрібно утилізувати на найближчій АЗС або СТО.

5. Підніміть косарку, щоб відкрутити зливну пробку. Зазвичай вона має квадратну форму.

6. Опустіть косарку на колеса і дочекайтеся повного зливу оливи. Потім закрутіть зливну пробку і підключіть провід свічки запалювання.

7. Залийте нову моторну оливу і запустіть двигун на холостому ходу. Перевірте, чи немає витоків мастила.

Процес зливу оливи доволі брудний, тому фахівці Домотехніка радять використовувати мастильний шприц або спеціальну помпу для відкачування оливи через заливну горловину.

Також для зливу мастила газонокосарку можна перевернути на бік. Але обов'язково перечитайте інструкцію – деякі моделі не можна перевертати через небезпеку залити двигун.

Взагалі кожна модель має свої особливості, тому перш ніж проводити будь-які роботи, перечитайте інструкцію або ж порадьтеся із продавцем газонокосарки.

Редакція дякує магазину садового інструменту «Домотехнік» за допомогу в підготовці матеріалу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця інформація є в інструкції для кожної косарки з бензиновим двигуном, навіщо ця незрозуміла реклама?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні