На Волині висадили плантацію лохини. ФОТО

1
-1
На Волині висадили плантацію лохини. ФОТО
На Маневиччині вирощують плантацію лохини. Уже посадили 1500 кущів.

Частину посаджена у Ново-Червищанському лісництві – а це 800 кущів, решта – 700 кущів – знайшли своє місце на території лісгоспу, - повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Перед закладанням плантації проводилось ґрунтове обстеження, після цього був завезений верховий торф, добриво, тирса тощо.

До слова. Ягоди лохини мають дуже високу харчову цінність, вони помічні діабетикам, адже регулює цукровий обмін, підвищують гостроту зору, допомагають при анемії, ревматизмі, гіпертонічних хворобах.

Лохина також має протизапальну, жарознижувальну і тонізуючу дію. Ягідки є джерелом єллагової кислоти, що має антиракову властивість та фолієвої кислоти, котра протидіє розвитку патологій нервової системи у новонароджених.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Директор Маневицького ДЛГ - новатор, господар. В лісгоспі є що показати людям і є чому навчитись. А його попередник позичав гроші людям на зарплату. Теж є чому "повчитись" і зробити відповідні висновки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні