--> Спеціальної процедури надання автокефалії не існує, - священик | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Спеціальної процедури надання автокефалії не існує, - священик

2
1
Спеціальної процедури надання автокефалії не існує, - священик
Протоієрей УПЦ КП Віктор Пушко розповів, що спеціальної процедури надання незалежності церкві не існує.

Про це він зазначив у прямому ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" 4 травня, - пише Конкурент.

Нагадаємо, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Президент наголосив, що потрібна церква, незалежна від закордонної юрисдикції з країни-агресора.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На сході не сприймають єдину церкву, - священик Олег Точинський

Протоієрей Віктор Пушко сказав, що самої процедури чи норми як такої немає. Це питання дискусійне, в якому церкви консенсусу не дійшли.

"Історія має багато прецедентів, як утворювалась автокефальна церква, і багато з цих історій свідчать про те, що державна влада напряму зверталась до Вселенського Патріарха з проханням надати таку автокефалію православній спільноті", – пояснив протоієрей.

Він додав, що прямого правила немає, але вони опираються на 34 апостольське право.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну то тоді можна поставити під сумнів автокефалію багатьох церков,в тому числі "рпц"
Відповісти
деякі автокефалії проіснували невизнаними протягом століть. але при повоєнному перекроюванні європи були остаточно поставлені крапки для маленьких східноєвропейських православних церков, і всі всіх повизнавали. тут справа не у тому, чия автокефалія кошерніша, а в тому, що у всіх випадках йшлося про єдині, канонічні православні структури, які не були уражені припадочними комсомольцями тіпа нашого УПЦКП, які просили священноначаліє про автокефалію та врешті її отримували. щодо України, то найбільше шансів отримати бодай щось від Константинополя якраз в маленької, забутої УАПЦ, деяка частина котрої, в Штатах, знаходиться у відомстві Вселенського Патріарха. та й ті, що в Україні, теж на богослужіннях згадують Варфоломея, тільки він робить вигляд, що про це не знає. щодо КП, то з ними говорити не буде якраз ніхто. журіки, вчіть хоч якусь матчастину, це ж жахіття читати ці висєри.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні