Жінок з пологового будинку виписують надто рано, - луцька акушерка

13
9
Жінок з пологового будинку виписують надто рано, - луцька акушерка
Найстарша акушерка Волині Віра Відринська вважає, що нині жінок виписують після пологів зарано. Мовляв, не усі швидко приходять до себе.

Про це вона розповіла у інтерв'ю інтернет-виданню "Волинь24".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Колись винесла вагітну на третій поверх на руках», - найстарша акушерка Луцька. ЦИТАТНИК

"Зараз виписують надто рано, я вважаю. На третю добу жінка ще не зовсім відійшла від пологів, на другу добу починає прибувати молочко, груди починає розпирати", - каже акушерка.

За її словами, колись жінок виписували на дев’яту добу і додому йти жінці було легше.

"Не всі такі здорові, бадьорі, у багатьох – анемія. Жінка після пологів ще до себе не прийшла і тут їй треба вже виписатися, іти додому, пеленатися. Добре, якщо вони йдуть додому, де їх чекає хороший і дбайливий чоловік, мама. Але якщо молода мама ще плаче тут, в пологовому, бо чоловік п’є, а вдома ще двоє діток, вона не знає, що робити. Її серце рветься додому, вона приходить, а там усе це. То яка ж вона тоді?" - зазначає Відринська.

Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То шо ? Якшо чоловік п'є, і дома купа дітей, то платники податків повинні оплачувати готель номер? Пологовий будинок не благодійна організація та соціяльний притулок.... Таку акушерку потрібно звільнити за совкізм.
Відповісти
За кордоном виписують на другу добу .А тут така дбайлива переймається через жінок...Інколи після пологів докликатися їх не можеш.
Відповісти
За кордоном усе зовсім інакше. Саме проживання в палаті дуже дороге, особливо якщо в країні безкоштовне медичне страхування. В Данії, наприклад, медичне обслуговування безкоштовне, але перебування в лікарні після пологів платне. Для жінок, що народжують вперше, пропонують дводенне перебування в так званому готелі для пацієнтів, де проживають в одній кімнаті жінка з дитиною та чоловіком; там є цілодобове чергування лікарів і акушерка, проте таке проживання платне і за 2 доби разом із харчуванням обійдеться приблизно 100 € за все. Для тих, хто народжує вдруге, така послуга недоступна, тобто через 4 год після пологів жінка їде додому, звичайно за умови що з мамою і дитиною все нормально. Є купа нюансів, але за умови природніх пологів, нормального самопочуття матері і дитини сенсу перебування в лікарні лікарі не бачать. Досить часто жінки в Данії народжують вдома, їм так спокійніше і легше морально, близько 2 % жінок народжують вдома. Тому це все суб'єктивно. Кожна жінка різна, і по різному почувається після пологів як морально так і фізично.
Відповісти
В Україні також все дорого вартує, тільки ніхто не цінить,що платники податків платять.... Споживачі субсидій не є платниками податків. а є їждівенцями.
Відповісти
З яких пір породіллі не платники податків?)
Відповісти
Це точно. Коли ледве ходиш після кесаревого на 5- день виписують, а вдома чоловік пяний та ще друга мала дитина - хоч помирай Знущання - одним словом!
Відповісти
Не розумію чому чоловік пяний, від радості, горя, чи він такий по життю?? Якщо такий жінці або не народжувати або шукати нормального.
Відповісти
Ну чоловік і через тиждень буде пити! І через місяць! І дитина друга нікуди не дінеться! З новонародженим одразу буде тяжко як через 3 дні так і через тиждень! А коли чоловік п'є і дома з ним двоє маленьких дітей то напевно краще додому чим пошвидше!
Відповісти
Замкнутий круг! Ані додому йти, бо немає ані фізичної ані моральної підтримки з боку рідних, якщо вони і є, ані залишатися в лікарняній палаті, тому що умови знаходження в ній дуже плачевні та потребують бути кращими!!! Відношення опісля полонів з боку медичного персоналу ніяке, а скоріш за все здирницьке!
Відповісти
Чого всі вважають що мед працівник и щось комусь винні?Ви знаете, зарплата інтернатури 2000....я повинна ходити і всіх "обслужувати", коли думаю як вижити?
Відповісти
Шукай іншу роботу, якшо інтернатура не влаштовує. Чи як клятву давали, то не за покликанням, а за майбутні подяки?)
Відповісти
Найбільша проблема, коли немає досвіду з догляду за малям. Часи не ті, що колись- запаленав і дитя полінцем лежить- його вдягнути- передягнути треба, по купати і тд. А якщо немає поруч жінки з досвідом, яка тобі допоможе, то дуже страшно навіть на руки взяти той ком очок щастя. За тиждень можна від медсестричок чогось навчитись. Було б легше.
Відповісти
Треба довше полежати,щоб баблюків більше здерти,бо за 3 доби не встигають!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні