Сальмонельоз можна підхопити через питну воду, - волинський медик

0
-4
Сальмонельоз можна підхопити через питну воду, - волинський медик
Волиняни, які вживають неякісну питну воду, можуть заразитися гельмінтами та сальмонельозом.

Про це йдеться у програмі “Тема дня” на Волинському телебаченні.

За словами в.о. директора Волинського обласного лабораторного центру Наталії Янко, майже у всіх колодязях Волині незадвільні бактеріологічні показники, перевищений вміст нітратів, заліза, а також загальна жорсткість води.

Найгірші показники - в Іваничівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Маневицькому, Рожищенському та Старовижівському районах.

“Я би рекомендувала нашим постачальникам питної води, яка має бути гарантованої якості, безпечною для здоров'я людини, звернути увагу на вірусні показники, а також на паразитологічні показники. З питною водою передаються гельмінти, чого здавалось би не може бути. З питною водою може передаватися навіть сальмонельоз, хоча всі думають, що так буває, лише з продуктами харчування”, - зазначила Наталія Янко.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні