Волинські атовці поскандалили з митниками через авто

0
0
Волинські атовці поскандалили з митниками через авто
На білорусько-українському кордоні з'ясовували, чи впускати авто воїнів АТО. Рік тому машину «Шаран» завезли з Білорусі та передали в користування спілці воїнів АТО.

Відтоді машина на іноземній реєстрації не раз долала шлях із Волині до зони бойових дій, - про це йдеться в сюжеті на телеканалі ZIK

«Машина була на передовій, у військових шпиталях, їздимо на виклики до хлопців, які потребують допомоги. І в нас немає іншого, щоби ми могли швидко пересуватися», – каже голова Спілки воїнів АТО Волині Юрій Дмитрук.

Та коли вояки у справах поїхали до Білорусі – впускати авто назад митники не захотіли.

«Ми разів чотири просили пропустити. Наголошували, що авто спілки. Втім все марно», – говорить боєць 80-ї десантно-штурмової бригади, який перевозив авто, Андрій Левонюк.

Митники ж атовцям пояснюють, що діяли у межах закону. А він передбачає присутність власника авто.

Водночас, бійців таке ставлення обурило. Чоловіки припускають, що фіскали хотіли, аби їм заплатили. Кажуть, до інших водіїв такої прискіпливої уваги не було.

Та все ж авто пропустили. Керівництво митного поста запевняє: готові йти бійцям назустріч у всьому, що передбачає закон.

«У нас до учасників АТО завжди було нормальне ставлення. Чи ви думаєте, що ми в житті нічого не робимо й нікому не допомагаємо? Якби чоловіки показали, на приклад, посвідчення інваліда війни, то питання точно вирішили б», – наголошує заступник начальника митного поста «Доманове» Ігор Новік.

З’ясування стосунків тривало не більше 20-ти хвилин. Жодних радикальних дій ніхто не чинив, але атовці про них попередили, якщо ситуація повториться.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні