Пояснили, чому після сексу виникає депресія

3
6
Пояснили, чому після сексу виникає депресія
Секс-терапевт, чому після сексу виникає відчуття смутку та пригніченості.

Таке явище має медичний термін – посткоїтальна депресія, пише "Lifehacker".

Посткоїтальна депресія – це відчуття сльозливості, смутку, меланхолії, тривоги, відстороненості або агресивності після сексу, передає Lifehacker.

Зі слів секс-терапевта Денізи Ноулз, такий стан не завжди пов'язаний з психологічною травмою чи поганими стосунками між партнерами.

Відчуття смутку після сексу може бути результатом стрибка гормонів в організмі – ендорфіну, окситоцину та інших.

"Завдяки оргазму рівень гормонів щастя різко підвищується, але потім він починає падати. Це відбувається після припинення інтимної близькості, яка асоціюється із задоволенням. Звідси і виникає смуток", – пояснила секс-терапевт.

Фахівець додала, що до посткоїтальної депресії особливо схильні жінки і деякі чоловіки. З даних останніх досліджень з'ясувалось, що 46% жінок хоча б раз в житті після сексу відчували симптоми посткоїтальної депресії. І це ніяк не було пов'язано з ступенем близькості у стосунках.

Деніза Ноулз зазначила, що попри те, що пригніченість після сексу може бути спричинена природним явищем, деякі випадки потребують консультації у психотерапевта чи сексолога.

Зокрема, у тому випадку, коли ви відчуваєте цю депресію регулярно. Адже посткоїтальна депресія може бути результатом сексуального насильства в минулому. Також смуток після сексу може бути сигналом про проблеми у стосунках.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це тільки коли з своєю жінкою депресія. Це був не секс справляння нужди.
Відповісти
Якщо немає повного задоволення,чи не реалізовані сексуальні фантазіі,то буде виникати таке відчуття.
Вихід один- знайти партнера який здійснить твоіі фантазіі..а там і "депресняк попустить’...
Відповісти
Тому депресія, що хочеться ще, але не можеться. Особливо, коли з чужою жінкою, яка не вміє дати. Настає повне розчарування і дуже хочеться якнайшвидше додому...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні