--> Як приборкати свій гнів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як приборкати свій гнів

0
-5
Як приборкати свій гнів
Гнів – це природний емоційний стан людини, але якщо не намагатися його стримувати, він легко може зіпсувати найкращі стосунки між людьми. Не дивно, що стримування – справжнє мистецтво.

Пропонуємо вам добірку порад, які допоможуть побороти спалаху гніву.

Спробуйте замовкнути

Гнів наздоганяє людину раптово. Щойно все було спокійно, обговорювали нагальні питання, і раптово співрозмовники починають кричати, ображаючи один одного. Як тільки відчуваєте перші ознаки гніву, відразу ж замовкніть. Пам’ятайте, що роздратування лише погіршує ситуацію. Прикро сказані фрази не сприяють правильного рішення проблеми. Замовкніть та подумайте, що краще за все сказати співрозмовнику. Які в цій ситуації краще підійдуть слова і вирази.

Розслабтеся

Фізіологічне «завдання» гніву – надати тілу додаткову енергію в критичній ситуації. Гормони надають силу м’язам, збільшуючи шанси на перемогу в боротьбі за виживання. Однак гнів живить сам себе, напруга м’язів підсилює приплив гормонів. Для того щоб приборкати емоції, необхідно розірвати це замкнене коло. Постарайтеся розслабитися та зняти напругу. А в цьому дуже допоможуть будь-які фізичні вправи або навантаження. Гантелі, присідання, йога – все одно.

Глибоко дихайте

Чим глибше ви будете дихати, тим швидше і краще розслабитеся. Дихайте інтенсивно, і ви на час забудете про неприємну розмову та відновите контроль над собою. Глибоко вдихніть через ніс, потім затримай подих і видихніть через рот. І так – доти, поки вам не стане спокійніше і краще.

Рахуйте

Цей метод часто використовується, щоб швидше заснути. Він також дуже ефективний при злобі та гніві. Рахунок відволікає мозок і змушує його краще працювати. Можеш рахувати до 10 або до 100 про себе, пошепки або вголос. Головне – впоратися з емоціями.

Прогуляйтеся

Прогулянка на свіжому повітрі допоможе вам впоратися з негативними емоціями. Зміна обстановки, ковток свіжого повітря в парку – це те, що вам необхідно в цій ситуації. Природа відверне вас від негативу і допоможе тверезо подивитися на проблему.
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні