АТО закінчилась. Що далі?

3
5
АТО закінчилась. Що далі?
Президент Петро Порошенко підписав указ про завершення АТО на сході України та початок операції Об’єднаних сил з 14:00 30 квітня.

Відповідні документи, якими вводиться у дію рішення РНБО про зміну формату АТО, глава держави підписав у прямому телевізійному ефірі під час наради із військовим керівництвом.

"З сьогоднішнього дня, 30 квітня 2018 року, широкомасштабна АТО на території Донецької і Луганської областей завершується. Ми зараз розпочинаємо військову операцію під керівництвом ЗСУ для забезпечення захисту територіальної цілісності, суверенітету і незалежності нашої держави", - сказав пан Порошенко.

"Впевнений в тому, що це не просто зміна формату. Це нові можливості захисту української території, українських громадян", - додав він.


За словами президента, початок операції Об’єднаних сил - це не просто зміна формату. Він, в першу чергу, відкриває нові можливості для захисту української території, українських громадян.

"Ми зробимо все можливе, щоб якнайшвидше земля окупованого Донбасу повернулася під суверенітет України, а мільйони тимчасово переміщених осіб - якнайшвидше повернулися і відновили нормальне життя на Донбасі" - йдеться у дописі Порошенка у Фейсбуці.



18 січня Верховна Рада ухвалила закон про реінтеграцію Донбасу.

Нововведенням законопроекту стало фактичне переформатування АТО в "заходи із забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі й стримування збройної агресії РФ".

Головна ідея змін - передати формальне командування операцією силовиків на Донбасі від СБУ, яке формально керувала АТО, до Збройних сил.

Для цієї операції на Донбасі весь особовий склад, зброя та всі можливі силові підрозділи підпорядковують Об'єднаному оперативному штабу ЗСУ.

16 березня президент Порошенко призначив керівником нової операції Сергія Наєва.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шило на мило
Відповісти
Марення від надмірної кількості спожитого шоколаду.
Відповісти
Точно об'ївся шоколаду.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні