«Російськомовні українці - хохли і малороси», - Ірина Фаріон

8
10
«Російськомовні українці - хохли і малороси», - Ірина Фаріон
Російськомовні українці - хохли і малороси.

Про це в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" заявила народна депутатка України 7-го скликання Ірина Фаріон, пише Конкурент

Зі слів Ірини Фаріон, Росія йде туди, де є російська мова. Чим більше московської мови буде в Україні, тим більшою буде загроза постійної російської окупації.

"Чому вони живуть в Україні і говорять мовою окупанта? Вони садомазохісти? Їм подобається використовувати мову ворога?.. Ми маємо третину окупованого Донбасу. Ми маємо повністю анексований Крим. Почєму? Тому що там була російська церква, російська культура і російська мова", – зазначила вона.

Остання соціологія показує, що в Україні живе 5,5 відсотка етнічних росіян.

"Це насправді не просто етнічні росіяни, це – діти колонізаторів. Це окупанти на нашій з вами землі", – заявила депутатка.

"Оці російськомовні українці – це найбільша проблема України. Це відступники, це зрадники, це ренегати, це люди, батьки яких були замордовані, очевидно. Це батьки тих людей їм поламали хребти. То випростуйте свої хребти! А хто вам сьогодні заважає вивчити українську мову? Ваша тупість? Ваш примітивізм? Ваш комформізм?" – обурилася Ірина Фаріон.

Вирішити мовну проблему в Україні, на думку Фаріон, може тільки "соціальний ліфт": не дати освіти, не дати роботи – защебечуть моментально. І не реагувати на російську мову.

"У нас в країні є всі умови для того, щоб навчитися державної мови. Ці російськомовні так звані українці, тобто хохли і малороси, коли їдуть на заробітки до Америки, моментально опановують англійську. Коли йдуть "зароблєти" до Польщі, то "по-польськєму" защебечуть. Коли їдуть на заробітки до Чехії, то по-чеському будуть говорити. На своїй батьківською кров'ю политій землі вони досі не заговорили мовою Тараса Шевченка?" – додала вона.

"Якщо по нашій з вами святій землі ходять українці, які не знають мови Тараса Шевченка, це, як називав Нечуй-Левицький, моральні каліки. Що заважає тим горе-російськомовним українцям, вони не є українці, по-перше, вони гібриди. Нехай підійдуть до дзеркала і запитають себе: за що вони так паплюжать українську землю?" – сказала депутатка.

Ірина Фаріон зазначила, що ще Іван Пулюй казав, що проблема мовного питання в Україні полягає в тому, що українці самі зраджують свою мову. І перш ніж апелювати до закордонного чинника, треба подивитися, що робиться в нашій державі.

Аби вирішити це питання, повинен бути "соціальний ліфт" для тих людей, які знають українську мову. Кожен держаний службовець обов'язково має скласти іспит з української мови.

"Що запровадила Грінєвіч в законі про вищу освіту? Катастрофа! Вона запровадила право тестуватися мовою національних меншин. Її преспокійно можна перейменувати, цю женщіну, з міністра освіти на міністра національних меншин!" – вважає Ірина Фаріон.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво,її квиток компартії,в якій вона була членкинею )),українською був заповнений ?
Відповісти
протокол прийому старої ку...и в ряди комуністів, звісно, був заповнений українською. це так у радянській Україні принижували та зневажали українську мову. документ зі львівського архіву - прийом ідеологічно витриманої с...ки у ряди компартії - підписаний Кубівим, іншим грьобаним патрійотом. все легко знаходиться у Гуглі.
Відповісти
Повністю згідний з пані Іриною.Росія- країна терорист.
Відповісти
Людина яка нерозмовляє державною мовою,або турист,або окупант,або дебіл...
Відповісти
...або Аваков.
Відповісти
А як же бути,з тими російськомовними,які життя своє на війні поклали і далі кладуть за вас. А ви все з диванів патріотствуєте. Їх також ренегатами і туристами рахувати? Ніяка вона не пані,а не розмовляє ,треба писати окремо)
Відповісти
"Фаріон" щось таки провокативно-азіровські нотки звучать у цьому прізвищі...
Відповісти
безграмотна комунячка, дві третини творчості Шевченка написано російською)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні