«Президент не повинен чекати», - Анатолій Гриценко про побиття журналістів

0
-4
«Президент не повинен чекати», - Анатолій Гриценко про побиття журналістів
Український політик Анатолій Гриценко прокоментував побиття волинських журналістів на Тернопільщині.

Про це Анатолій Гриценко розповів у коментарі «12 каналу».



Нагадаємо, у середу, 20 квітня, на підприємстві ПП «Агро-дружба», що в Теребовлянському районі Тернопільської області, під час розслідування нелегального продажу дизельного пального жорстоко побили та тримали у замкненому приміщені журналіста Сергія Шаповала та оператора Романа Харченка.

«Це грубе порушення закону, брутальне ставлення до журналіста і до журналістської професії. Має бути швидке розслідування та покарання, для того, щоб іншим неповадно було. Журналісти несуть дуже важливу функцію. Працюють для того, щоб владу тримати за горло незалежно від прізвищ, щоб всі у суспільстві дотримувалися і законів, і норм поведінки. І коли таким людям заважають не тільки в нас, а й в усьому світі – це питання стає резонансним і піднімається на вищі щаблі», - заявив політик.

«У світі зрозуміли: стримування противаги, взаємний контроль і повага до людини – це має бути головним. Влада повинна дати чітку відповідь – не можна жодним чином закрити це питання. Не можна допустити, щоб сталося, як із Павлом Шереметом, чи з кимось іншим, коли доводять до трагедії. Я вважаю, що Президент не повинен чекати якихось петицій. Він – гарант дотримання прав, свобод. Він прекрасно знає, що таке журналістська професія. І такі випадки йому доповідають так само, як і міністру внутрішніх справ», - додав Анатолій Гриценко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні