Оперний співак з Америки розповів, чому служить у Луцьку

0
7
Оперний співак з Америки розповів, чому служить у Луцьку
Американський артист Даниїл Терезас, який став дияконом у Луцьку, пояснив, чому обрав православну церкву.

Про це він розповів 26 квітня під час прес-конференції, - повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо, 15 квітня церковнослужитель парафії святителя Миколая у Філадельфії, студент Волинської православної богословської академії Даниїл Терезас став дияконом.

Батьки Даниїла – протестанти, у дитинстві він відвідував різні протестантські церкви і співав під час богослужінь. У жовтні 2017 року вперше завітав до церкви святителя Миколая, згодом став її прихожанином.

«Тоді я ще нічого не знав про православ’я, але коли переступив поріг церкви, я відчув на душі спокій, доброту, любов. Коли я почув молитви, хоча ще не знав слів і мелодії, але я відразу почав співати. Майже півтори години я співав з усіма», - поділився спогадами американець.

«Спочатку я був у хорі, а потім відчув, що я можу зробити більше», - сказав Даниїл.

Даниїл вирішив здобути відповідну освіту,через це він опинився у Луцьку. Його найбільше вразило те, наскільки точно з покоління в покоління передаються традиції церкви.

«По американських мірках це - дуже старовинні традиції. Але коли я приїхав в Україну, я ще не знав, наскільки ці традиції плекаються тут. Століттями всі догми, всі правила, кожне слово, кожен рух, де стати, як сказати, де перехреститись – будь-яка частина нашої служби», - додав церковнослужитель.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні