Відтворення лісів проводиться високими темпами, - Володимир Бондар

0
-5
Відтворення лісів проводиться високими темпами, - Володимир Бондар
Майже 23 тисячі гектарів лісів висаджено на місці минулорічних зрубів, а також вирощено одну тисячу гектарів нових лісів. Про це сьогодні, 26 квітня, повідомив заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час колегії Держлісагентства.

Відтворення лісів посадовець назвав одним з головних завдань відомства.

«Підсумки лісокультурної кампанії підбивати ще зарано. Адже у нинішньому році погодні умови дещо відтермінували початок висаджування лісу майже по всій Україні. Стосовно відтворення лісів на минулорічних зрубах лісгоспами, які підпорядковані Держлісагентству, а це 73% від усіх лісів країни, то вже зараз ми бачимо значні результати», - сказав Володимир Бондар.

До слова, на Волині цьогоріч було заплановано висадити понад 2 тисячі гектарів лісу. Розпочалась лісокультурна кампанія одразу з настанням перших теплих днів, 3-4 квітня, а завершилась висадкою дубів і ялини у Сокиричівському лісництві 21-го квітня, на День довкілля, за участі перших осіб області, духовенства, учасників шкільних лісництв.

За попередніми оцінками лісівників області у цьогорічній лісокультурній кампанії взяло участь понад 9 тисяч волинян, а підсумки щодо точної кількості і площ відтвореного лісу поки теж підбиваються.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні