У луцькому коледжі вивісили «георгіївські стрічки». ФОТО

15
-5
У луцькому коледжі вивісили «георгіївські стрічки». ФОТО
У луцькому коледжі технологій бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки повісили георгіївські стрічки.

Їх помітили у четвер, 26 квітня, - пише активіст Олександр Дмитрук на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ось такі фото прислали нам студенти із забороненими георгіївськими стрічками і серпами і молотами висіли сьогодні у коледжі технологій бізнесу та права Східноєвропейського університету", - йдеться у дописі.

Він прийшов до приміщення коледжу, аби пересвідчитись, що вони справді там є.

"Їх вивісила викладачка на прізвище Ревуцька, яка по словах студентів має ватні і совкові погляди. Хочу відзначити, що загалом керівництво коледжу відреагувало миттєво і відразу зняли ці символи, які заборонені законом", - зазначає активіст.

Зазначимо, стаття 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення забороняє використовувати та пропагувати георгіївську стрічку. За це на громадян накладається штраф.

Як розповів інтернет-виданню "Волинь24" заступник директора з навчально-виробничої роботи Ігор Макарук, таку газету намалювали першокурсники на конкурс. Її уже зняли. Натомість з викладачкою, яка недогледіла, провели бесіду.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це гвардійські стрічки...
Відповісти
Перемоги над ким? Над своїм майбутнім??? Позорище свято! Т
Відповісти
Краще було б фашистам прислуговувати? І зараз багато таких хто хоче європейцям дупи цілувати.
Відповісти
Яким ще фашистам? Фашистська партія існувала в Італії за Б. Муссоліні. Яке відношення фашисти мали до нас?
Відповісти
А таке, що італійські фашисти з німецькими нацистами були союзниками в тій війні.
Відповісти
І тогочасні свідомі українці прислуговували фашистам чи нацистам? Вчіть історію, шановні. І до речі, реальними союзниками фашистів та нацистів були російські більшовики-комуністи.
Відповісти
справжні фашисти - в маццкві
Відповісти
А що вона кусається? Це історія. Навіщо такий лемегт здіймати.
Відповісти
Не плутайте історію та національну пам'ять. Георгіївська стрічка як символ радянсько-російської пропаганди може зберігатись в музеї, у відділі радянської історії. А в коледжі повинна проводитись політика національної памяті, яка супроводжується відповідними національними символами та атрибутами.
Відповісти
Навіть не здивований. В даному коледжі достатньо таких викладачів, які проросійсько чи прорадянсько налаштовані. І на парах дуже часто свідомо чи несвідомо керуються радянсько-російською пропагандою. Та що там говорити, якщо навіть викладачі історії даного закладу(на щастя, не всі, винятком є Ткачик О.), керуються на парах радянськими кліше типу "велика вітчизняна війна", "великая побєда", "воззєднання 1939 р.", "голод 1921-1923 рр., голод 1946-1947 рр." і т.д., на щастя хоча би знають про голодомор 1932-1933 рр. Закон про декомунізацію їм взагалі невідомий. Голова однієї з циклових комісій Ковальчук Н.М. взагалі яра комуністка, і цього не приховує абсолютно, в свій час активно і регулярно відвідувала курси вчителів-пропагандистів в радянські часи...і до речі проводила комуністичну пропаганду в даному закладі. Національно-патріотичне виховання в коледжі взагалі на нулі. Після звільнення декількох викладачів-ентузіастів цим просто нікому займатись. Для адміністрації коледжу це не в пріоритеті, Щеблюк з Макаруком, а також менш відомими фігурами Соловйом, Матвійчук займаються більш цікавішими питаннями, а саме зароблянням грошей на освітній галузі. А щодо "відмазок" Макарука, то це найпростіше скинути вину на першокурсників, це ж так педагогічно...а ледь не забув, дана людина навряд знає, що таке педагогіка так як не має педагогічної освіти як такої, хоча займає таку високу посаду "заступник директора з навчально-виробничої роботи" без відповідних на те знань...
Відповісти
І Русецька, а не Ревуцька швидше за все.
Відповісти
Судячи по коментарях ти вчився в КТБП, і і Русецька тебе недолюбдювала , напевно тому що ти відносився по хамськи до вчителів, і тепер ти наганяєш на Найкращу викладачку коледжу як Малолітне дитя. Краще б зрозумів її в Даній ситуації а не робив такий галас у коментарях. Задумайся дитинко...
Відповісти
на щастя, я там не навчався, а то був би такий же неграмотний та хамовитий як ти) Таке відчуття, що коментар писав "макарук чи щеблюк", ну або їхні "вірні пси". А щодо того, щоб зрозуміти викладачку, то ми вже проходили такий досвід з населенням Донбасу, а тепер маємо війну...
Відповісти
Звинувачувати простіше... але чи справедливо? Викладач Русецька Т.Г. пропрацювала в коледжі 30 років.
Завжди сумлінна, вихована, спеціаліст у своїй галузі . Тривалий час виконувала обов'язки голови циклової комісії. Одна помилка (не проконтролювала що повісили) і закидали "камінням". Хіба це справедливо...
Відповісти
По-перше, в наш час неприпустимо аргументувати професіоналізм спеціаліста кількістю років стажу, це совдепівський метод. Спеціалістом можна стати і за 5 років стажу, а можна не стати і до пенсії. По-друге, знаю не з чуток, що даний плакат висів на 1 поверсі у вестибюлі декілька днів і проблема заключається не в одному вчителю, а в цілому педагогічному складі та адміністрації коледжу, які свідомо чи несвідомо закрили очі на це.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні