Вчені виявили напій, від якого дівчатам краще триматись подалі

2
1
Вчені виявили напій, від якого дівчатам краще триматись подалі
Науковці зі Швеції провели дослідження, щоб зрозуміти, який напій приносить найбільше користі представницям прекрасної половини людства.

Фахівці вирішили порівняти чай і каву, і результати їх вразили.
Виявилося, що один із цих напоїв може викликати активність тих генів, які пов'язані з розвитком злоякісних новоутворень. Схожі епігенетичні зміни можуть відбуватися через фактори навколишнього середовища, харчування, якість води та куріння.

Шведські дослідники вирішили з'ясувати наскільки чай і кава впливають на зміни в генах. Для цього вони досліджували геномні карти 3000 європейців обох статей. Вчені виявили, що вживання чаю викликає епігенетичні зміни тільки у жінок, не впливаючи ніяк на чоловіків.

Причому найбільше була порушена активність тих генів, які пов'язані з раком і виробленням естрогену (жіночого статевого гормону). А ось кава ніяких епігенетичних змін не викликала.

Відзначимо, що численні досліди показали, що біологічно активні речовини, які в надлишку містяться в цих гарячих напоях, здатні знижувати ризик смертельних захворювань і мають протизапальну дію на організм.
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фсе пропало...
Відповісти
пийте ромколу і бірмікси, і народжуйте здорових дітей, бо тільки чай несе колосальну шкоду.
п.с. брітанскіє учьониє - закінчились, пішли вчені зі Швеції.
п.с.с. яку тільки куйню не напишуть, аби були перегляди реклами на сайті...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні