Секрети виробництва шампанського від Алкомаг

0
5
Секрети виробництва шампанського від Алкомаг
Який виноград використовують для створення вишуканого напою, чи можна купити червоне шампанське і кому дозволено використовувати цю назву?

Заходьте сюди, якщо хочете купити якісне вино з гарантією справжності. У Алкомаг кращі ціни на елітний алкоголь.

Правильні шампанські сорти

Усі процеси виробництва шампанського строго регламентуються, зокрема підбір сировини. Винороби можуть використовувати тільки три сорти - червоні Піно-Меньє і Піно-Нуар, а також білий Шардоне.

Найбільш поширений Піно-Нуар - з нього створюють близько 38% всього шампанського. Решта іншим двом залишається приблизно по 30%.



Це говорить нам про те, що не менше 70% всього шампанського зроблено з червоного винограду, але чому тоді воно біле? Справа в тому, що за колір вина відповідають пігменти, які містяться в ягідної шкірці.
Але для створення цього напою ягоди пресують дуже обережно, щоб її не пошкодити і не пустити пігмент в сік. Потім сусло відстоюється, і частинки шкіри осідають на дно, звідки їх можна легко видалити. Ця методика дозволяє створювати білі вина з червоного винограду.

Тут виникає інше питання: а чому ж все-таки не зробити шампанське червоним? Технічно цього нічого не перешкоджає, але ось закон такого не дозволяє. Хоча рожеве шампанське дозволено.

На сайті https://alcomag.com.ua/ ви легко підберете напій на свій смак і вам в цьому допоможуть досвідчені сомельє.



Вартість винограду Шампані

Ніхто не заперечує смакові якості справжнього шампанського, але все-таки - воно вже стало брендом, який завищує ціни, використовуючи своє ім’я. Тутешній виноград один з найдорожчих в світі - кілограм коштує не менше 7 євро. З огляду на те, що для виробництва пляшки шампанського необхідно 1,3 літра ягід, можна легко розрахувати, що тільки на сировину виробники витрачають майже 10 євро. Але ж потрібно оплатити ще робочу силу, техніку, перевезення і безліч дрібниць.

Величезна стаття витрат - організація бродіння в пляшках, в той час як більш доступні ігристі вина вже давно витримуються в великих чанах.



Питання імені

Хоча французи дуже трепетно ставляться до охорони своїх закріплених найменувань, шампанським називають напої і в інших країнах. Дуже часто цей термін використовують для своїх ігристих вин аргентинці. В Америці більше половини місцевого ігристого також називають шампанським, хоча варто воно може менше 10 доларів. Чи варто згадувати про наше Радянське шампанське. Щороку Франція ініціює коло 600 розглядів з цього приводу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні