Луцький забіг на шпильках: участь беруть і чоловіки

2
6
Луцький забіг на шпильках: участь беруть і чоловіки
Торгово-розважальний центр «ПортCity» спільно зі спортивним клубом «Лучеськ» та Благодійним фондом «СТОПРАК» організовують масштабну соціальну подію – «Забіг на шпильках».

Дійство відбудеться 29 квітня о 12 годині. Основна мета забігу – допомогти жінкам, які мають онкологічні проблеми – рак молочної залози, а також проінформувати про цю хворобу.

Також з 27 по 29 квітня з 10 до 17 години перед входом до ТРЦ працюватиме спеціальний автомобіль обладнаний для обстеження молочних залоз. Кожна жінка віком від 25 років може абсолютно безкоштовно обстежитись.

Переможець буде нагороджений грошовим призовим фондом, але інші учасники також не залишаться без сюрпризів.

Завідувач мамологічного відділення Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук розповів, що 96% жінок, яким вчасно діагностували захворювання, живуть довго і щасливо.

«Щороку майже мільйон жінок України, серед яких до 300 волинянок, звертаються до лікаря зі злоякісним захворюванням молочної залози. Найбільша проблема у тому, що рак виявляють на пізніх стадіях, коли лікування стає важчим, довшим та більш коштовним. Для ранньої діагностики раку молочної залози важливі 3 аспекти: само обстеження жінки, лікарські профілактичні огляди та мамографія», - зазначив лікар.

Президент Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук з власного досвіду знає, наскільки важливо вчасно виявити рак, адже сама зуміла побороти цей недуг.

«Коли я була вагітна другою дитиною, лікар виявив у мене рак молочної залози. Саме завдяки тому, що боротися з недугою я почала рано - перенесла цей процес легко.

Ми створили фонд як подяку Богу за те, що я одужала і народила здорову дитину, саме тому першим моментом діяльності нашого фонду стала допомога жінкам із раком молочної залози.

Забіг на шпильках» – це спосіб привернути увагу жінок до того, що рак не мине сам, якщо про нього не думати і не лікувати. Від того, що ми не визнаємо проблему, вона нікуди не дівається. Насправді відтягувати обстеження грудей – це помилка, яка може виявитися смертельною», - розповідає Марія.

До благодійних змагань долучився член спортивного клубу «Лучеськ» Андрій Єрко.
Як зазначає Андрій, що жінка у підборах – це красиво, а коли на шпильки стають чоловіки - це особливо приваблює увагу суспільства до основної мети – бігу і здорового способу життя.

«Такі забіги відбувалися і закордоном і у великих містах України, а світовий рекорд бігу на шпильках – це марафон, 42 км на шпильці 7,6 см. Я бачив, як жінки біжать на підборах і з пакунками до маршруток! Повірте, хоч це й спорт, але нічого страшного у тім нема!», - резюмує Єрко.

Реєстраційний внесок на забіг – 50 гривень, за ці кошти кожен учасник отримує орендовану футболку та номер учасника. Змагання відбудуться на дистанціях 500 та 100 метрів, окремо буде сформована і чоловіча команда.

Обов’язкова умова – каблук не менше 8 сантиметрів у довжині. Усі зібрані кошти підуть на допомогу жінкам, які мають онкологічне захворювання молочних залоз.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А лікар - травматолог там буде,щоб було кому вправляти суглоби..
Відповісти
І дійсно,що лишається робити "справжнім чоловікам"
коли в країні військові дії??? БІГАТИ НА ШПИЛЬКАХ!!!
АПЛОДУЮ СТОЯЧИ.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні