--> У Володимирі відкрили меморіальні дошки полеглим за Україну героям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Володимирі відкрили меморіальні дошки полеглим за Україну героям

0
-2
У Володимирі відкрили меморіальні дошки полеглим за Україну героям
20 квітня в пункті постійної дислокації 14 ОМБ оперативного командування «Захід» відкрили меморіальні дошки військовослужбовцям 51-ї окремої механізованої бригади.

Про це повідомляє прес-служба 14 ОМБ.

"20 квітня в пункті постійної дислокації 14 окремої механізованої бригади оперативного командування «Захід», в розташуванні одного з підрозділів військової частини урочисто відкрили меморіальні дошки військовослужбовцям 51-ї окремої механізованої бригади, на базі якої було сформованого нашу 14-ку, начальнику протиповітряної оборони 51-ї омбр підполковнику Василю Спасьонову та командиру І зенітної батареї зенітного ракетного дивізіону бригади майору Олексію Шепелюку, які загинули в боях за Україну в 2014 році" - йдеться в повідомленні.

Підполковник Василь Спасьонов загинув 23 липня 2014 поблизу міста Лисичанськ, на Луганщині, коли очолювана ним штурмова група потрапила в засідку, під круговий вогонь. Указом Президента України підполковник Василь Спасьонов посмертно нагороджений орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня. Є Почесним громадянином міста Володимира-Волинського, посмертно нагороджений почесним нагрудним знаком «За оборону міста Рубіжне», командиром 14 окремої механізованої бригади нагороджений почесним нагрудним знаком «За мужність і відвагу».

Командир І зенітної батареї зенітного ракетного дивізіону бригади майор Олексій Шепелюк загинув 26 серпня 2014 року поблизу села Дзеркальне Донецької області під час обстрілу опорного пункту ворогом. Указом Президента України Олексій Шепелюк посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Командиром 14 окремої механізованої бригади нагороджений почесним нагрудним знаком «За мужність і відвагу».

Начальник протиповітряної оборони 51-ї омбр підполковник Василь Спасьонов та командир І зенітної батареї зенітного ракетного дивізіону бригади майор Олексій Шепелюк навіки зараховані до списків 14 окремої механізованої бригади.

Церемонія відкриття пам’ятних дошок загиблим героям відбулася за участю їхніх рідних, побратимів, із якими служили пліч-о-пліч, друзів, військовослужбовців 14 омбр, представників міської влади Володимира-Волинського, духовенства. Панахиду за загиблими звершив єпископ Володимир-Волинський і Турійській Матфей, який закликав усіх до молитви за спокій душ загиблих героїв.

Тимчасово виконуючий обов’язки командира 14 окремої механізованої бригади майор Андрій Якімков відзначив, що мав честь служити пліч-о-пліч із Олексієм Шепелюком та Василем Спасьоновим – людьми та офіцерами з великої літери.

"Героїзм наших побратимів, підполковника Василя Спасьонова та майора Олексія Шепелюка, став запорукою життя кожного українця, запорукою нашої перемоги, а пам'ять про їхні мужність і патріотизм житимуть у наших душах вічно. І це не просто слова, ми пам’ятаємо їх завжди, їхні імена, як навіки зарахованих до списків військової частини, звучать у цих стінах щоденно. Заради їхньої світлої пам’яті, заради майбутнього їхніх дітей ми, твердою рукою тримаючи зброю, зробимо все для перемоги й миру в Україні. Героям Слава!" - сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні