--> «Поляки агресивно заманюють українських студентів», - Роман Романюк | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Поляки агресивно заманюють українських студентів», - Роман Романюк

16
-13
«Поляки агресивно заманюють українських студентів», - Роман Романюк
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк вважає, що, запрошуючи на навчання українських студентів, Польща веде агресивну політику.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Він каже, що переважно у кожному селі на Поліссі є оголошення, де пропонують безкоштовне навчання в Польщі.

«Поляки сьогодні готові дати нашим випускникам можливість безкоштовно навчатися. Вони «лізуть глибше» і запрошують учнів отримати освіту за дуже заниженою вартістю навчання. Тобто вони на початку цього етапу гарантують собі, що за 5-7 років вони вивчать спеціалістів», - розповідає Роман Романюк.

Він додає, що після цього забрати з Польщі українця практично неможливо, бо людина отримала там освіту, вивчила мову, вникнула в побут.

«Наші люди вважають, що навчатися в Польщі – це престижно. Бо ж учень, який закінчив сільську школу краще вчитиметься в Любліні, ані ж в маневицькому ПТУ», - каже Роман Романюк.

На думку директора Волинського обласного центру зайнятості, авторитет українських навчальних закладів занизький.

«Нам треба підвищувати їхній авторитет, наповнивши сучасну матеріальну базу. Поляки ведуть не тільки агресивну політику по залученню людей на працю, а й по залученню молодого покоління. Дуже багато українців сьогодні навчаються в Польщі», - додав посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справжні українці не їдуть вчитися у польські низькоякісні ПТУ, а вчаться в Україні.Це совки-перекотиполе мріють про загранічноє. Всі не виїдуть. багато вже повернулися, наїлися , і успішно працюють в Україні.
Відповісти
Та ти шо, і багато ти таких бачив, шось Ти брате , ніби з Марса
Відповісти
Вузько мислиш! Навпаки, рівень освіти і матеріальної бази, навіть в Польщі, значно кращий. І перспективи для реалізації в житті збільшуються! Ти, нешановний дідо, обмежуєш розвиток України такими ідеями! Проблема України не в тому, що український чи іноземний диплом! Проблема в відсутності можливостей випускникам ВНЗ і ПТУ підтвердити на практиці отримані знання!
Відповісти
Польща не Європа а буферна зона для полішуків від Європи. Польща на увесь світ кричить скільки міліонів біженців вїхало з України щоб не приймати сірійців. Усіх хто переїхав кордон вони рахують біженцями.
Відповісти
Не вийшло в тебе діду прикинутися своїм. Іди на кремлівські сайти, там мізки полощи.
Відповісти
проблема з якістю навчання в Україні - це другорядна проблема. ВІДСУТНІСТЬ ПЕРСПЕКТИВИ, НИЗЬКІ ЗАРПЛАТИ - от основні проблеми в Україні. тому спеціалісти з дипломами українських ВНЗ і їдуть світ за очі на будь-яку роботу, де вони зможуть заробити ГРОШІ , а не копійки
Відповісти
Низькі зарплати, тому шо ліниві, та безграмотні.... з купленими дипломами. Тільки вимагають пільги та субсидії.
Відповісти
А ти бидло, де навчався, вияких вишах, тобто, хто твій тато чи папік, що ти зробив, щоб молодь вчилася тут? А нічого!!!!!! За які шиши бухаєш у карабасі???
Відповісти
Сумно дивитись правді в вічі, але коли влада одумається буде пізно. ВЛАДО ОДУМАЙСЯ І ПОЧНИ ДУМАТИ ПРО СВІЙ НАРОД.
Відповісти
Сумно дивитись правді в вічі, але коли влада одумається буде пізно. ВЛАДО ОДУМАЙСЯ І ПОЧНИ ДУМАТИ ПРО СВІЙ НАРОД.
Відповісти
звідси всі втечуть, в кого ще є мозок.
Відповісти
Слово "агресивно" тут некоректне, навіть неадекватне. Поляки дбають про свою молодь, а це означає, що вони дбають про своє майбутнє. В Німеччині 378 вузів на 82 мільйони чоловік населення, а в Україні на 40 мільйонів - 660 "вузів". Цифри кажуть самі за себе. Якість освіти двох третин українських так званих "вузів" (особливо приватних), крім соціального невдоволення нічого державі не приносить. Діти стоять в черзі за дипломами, батьки платять, а знань - 0, х десятих. Але ж засоби витрачені і власник диплому, п*ючи на дивані за батькові гроші хімічне українське пиво з хімічними польськими чипсами, роздумує: "Диплом" є, а роботи немає. Її й не буде, тому що такі специ нікому не потрібні. Перспектива - варшавський ринок, полуниця і смородина в Польщі, бетономішалка в Росії чи Португалії.
Відповісти
Польща найбідніша країна Європи, подивіться самі статистику.
Усі поляки на заробітках по світу, їхня молодь втікає на Захід, США, Канаду...
Поляки агресивно та зневажливо ставляться до українців рахуючи їх за своїх споконвічних кріпаків.
День і ніч іде пропоганда ненависті до України та її історії. Вони гірше ставляться до українців ніж росіяни.
Якщо їхати то вже до Європи а не до Польщі.
Відповісти
Брехня з першого й дл останнього слова.Польща найзаможніша країна спроміж всіх країн бувшого соцтабору.Молоді поляки. їдуть навчатись й працювати в ЗЄ тому,шо там звісно рівень вищий,бо так роблять в усьому вільному світі вільні люди.Ставлення до українців різне й часто залежить від нас самих.Хто поводиться як бидло,то ним й є.
Відповісти
В одному з барів Луцька мені каву підносила дипломований еколог - випускниця СНУ. Зараз підносить випускниця цього ж ВУЗу, лише за фахом "німецька філологія". Обидві дівчинки з села, батьки - прості люди. Запитання: навіщо була потрібна ця затія з "освітою"? Очевидно, батькам було нелегко? А для бару вистачило б кулінарного ПТУ чи 2 місяці стажування. Держава в питаннях так званої освіти рве гланди через задній прохід. Треба докорінно перевантажувати вузи. Треба робити їх мобільними і готувати спеціалістів "швидкого реагування". Економістів, юристів хоч за собаками кидай. Кому вони нах потрібні?! В області - 900 адвокатів: більше, ніж підсудних.
Відповісти
Не проблема в освіті, а проблема саме в нашій «чудовій» державі..точніше у владі..
Молодь вибирає польські вузи не тому, що краща якісь освіти і тд. , а тому, щоб зробити перший крок у виїзді за границю!Де трохи кращі умови для проживання і розвитку..так-так, саме для проживання, а не ВИЖИВАННЯ!!
П.С. Пишу це сам як студент польського вузу..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні