--> Палиця хоче переглядати бази даних польських митників | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Палиця хоче переглядати бази даних польських митників

5
-5
Палиця хоче переглядати бази даних польських митників
Волинські депутати за ініціативи голови обалсної ради Ігоря Палиці звернулись до Генерального консула Республіки Польща у Луцьку Вєслава Мазура, аби той посприяв наданню українцям доступу до інформації про завантаженість автомобілів з польських митних баз.

Однак, у консульстві кажуть – вони некомпетентні вирішувати такі питання.

Про це йшлося у четвер, 19 квітня, під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, - повідомляє інформаційне агентство ВолиньPost.

На комісії депутат Алла Лісова зачитала звернення голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці до Генерального консула Вєслава Мазура.

У зверненні, зокрема, йдеться про незаконне ввезення на митну територію України товарів з Республіки Польща, а також масове ввезення в Україну автомобілів на єврономерах.

«Одним із можливих шляхів вирішення даного негативного явища вбачаємо надання доступу українській стороні до інформації про завантаженість автомобілів з польських митних баз. Також вважаємо за доцільне створити спільну групу фахівців із представників обох держав, що займатиметься вивченням порушених питань, пошуком шляхів вирішення проблемних ситуацій», - пишуть у документі.

Віце-консул з політичних питань Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур не знав, що на комісії розглядатимуть це звернення.

«У мене немає офіційної інформації з приводу того, чи ми – та установа, до якої можна звертатись з цим питанням. Це не наше завдання і компетенція», - пояснив консул.

«Ми завжди готові допомагати, але там, де маємо повноваження. Зрозуміло, що консульство не вирішує таких питань», - додав Марек Запур.

Начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Юрій Кресак підтвердив слова консула та зазначив, що «глава третя Віденської конвенції «Про консульські зносини» гласить, що це питання не належить до компетенції Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку».

Більше того, подібне звернення обласної ради не матиме жодної юридичної сили для будь-якої міжнародної установи, бо відповідно до українського законодавства питання міжнародних відносин або митного контролю не входять до повноважень обласної ради.

«Це питання до Страсбургу і Брюсселю, а також до українського Міністерства зовнішніх справ. Лише на урядовому рівні його можна вирішити. Хоча питання актуальне», - додав посадовець.

До слова, член комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій Волиньради Алла Лісова, яка зачитала звернення, каже, що депутати не досліджували, в чиїй компетенції питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Він що ,ще там хоче щось заробити?
Відповісти
І доручить цю роботу зграї своїх помічників рекетирів!!!
Відповісти
А базу з швейцарського кордону не хочете?
Відповісти
речник з його втрати порядку, той що якоби не бухав, хоч і бухав спокійно катається на литовському ягуарі. Бджоли проти меду? відколи)
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-veresni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/pensiya-z-1-sichnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/prozhitkovij-minimum-z-1-travnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/yakoyu-bude-pogoda-navesni-2017-roku-v-ukraini.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/pensiya/pidvishhennya-pensi%d1%97-z-1-chervnya.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні