--> Луцького кримінального авторитета «Алєню» відпустили з-під варти. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцького кримінального авторитета «Алєню» відпустили з-під варти. ФОТО

5
2
Луцького кримінального авторитета «Алєню» відпустили з-під варти. ФОТО
Кримінального авторитета "Алєню" (Олега Кравчука) відпустили з-під варти, але призначили цілодобовий домашній арешт.

Про це пишуть Волинські новини.

Нагадаємо, у березні за вчинення низки тяжких злочинів затримали чотирьох лучан, віком від 31 до 36 років. Зловмисники незаконно позбавили волі 33-річного та 40-річного жителів Луцька, які займались видобутком криптовалюти.

Згодом затримали кримінального авторитета Олега Кравчука, знаного за прізвиськом Алєня. Його вважають організатором викрадення.

На суді 6 квітня постановили взяти його під варту на 60 діб.


ЗАСІДАННЯ В АПЕЛЯЦІЙНОМУ СУДІ

Нове судове засідання відбулося 18 квітня в Апеляційному суді Волинської області.

Адвокат затриманого Віктор Коренга зауважив, що оскільки стороною захисту під час обрання запобіжного заходу в Луцькому міськрайонному суді заявлялося клопотання про виклик та допит потерпілих, то він вважає, що суддя незаконно не викликала їх на допит.

Тому Віктор Коренга заявив про клопотання щодо допиту потерпілих Андрія Киричука та Олександра Ровенського на стадії апеляції. Також він просив суду приєднати до матеріалів даного провадження характеристику Олега Кравчука від ГО «Нова ідея».

Прокурор Ігор Демчишин заперечив у клопотанні, оскільки потерпілі допитувалися під час досудового розслідування, до того ж, з його слів, вони вказують на інших осіб, а не на Кравчука, тож відносно нього вони нічого не повідомлять.

Втім, захисник обвинуваченого все ж наполягав, оскільки потерпілі вказують на вчинення злочину іншими особами, тож сторона хоче допитати потерпілих щодо осіб, на яких вони вказали, як на злочинців. Відтак, суд ухвалив задовольнити клопотання захисту.

Як зауважив прокурор Ігор Демчишин, Кравчук обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, адже у сучасному світі можна і дистанційно керувати іншими учасникам злочину, зокрема є переписка з іншими підозрюваними у вилученому телефоні, проте Кравчук заперечував, що йому відомі ці особи. З його слів, потерпілі не можуть вказати на Кравчука, але вони вказують на його спільників.

Підозрюваний ніде не працює та раніше перебував в місцях позбавлення волі, тож прокурор просив залишити в силі ухвалу суду щодо обрання запобіжного заходу першої інстанції, оскільки Кравчук може впливати на свідків, вчиняти інші кримінальні правопорушення та ухилятися від слідства та суду.


ПОТЕРПІЛИЙ «АЛЄНЮ» БАЧИТЬ ВПЕРШЕ

Потерпілий Олександр Ровенський розповів, що з Забороля його забрала «швидка».

«В лікарні в мене вкачали півлітра крові. Мене забрали в міськвідділ на допит. Цю людину я взагалі не знаю (вказував на Кравчука, - ВН), тому не можу звинувачувати цю людину. Опізнання було щодо тих людей, які затримані на місці злочину. Я не знаю тих осіб, які розшукуються щодо вчинення злочину, фото яких бачив в інтернеті. Трьох людей з чотирьох, які були затримані в Заборолі, я знаю – з одним з них дружив, з одним навчався в училищі, з іншим проживав на одній вулиці», - повідомив потерпілий.

Своєю чергою, потерпілий Андрій Киричук зауважив, що підзахисного бачить вперше. Він заявив, що коли лежав в лікарні, то в одному зі ЗМІ побачив фото двох підозрюваних, які знаходяться у розшуку, однак вони не причетні до злочину, вчиненого відносно нього.

«Коли мене допитували, то я перебував у жахливому стані, в Заборолі мені завдавали багато ударів по голові, тому я не зовсім пам’ятаю, про що говорив», - зазначив свідок.

Однак, слідчий звернув увагу на те, що підозра пред’явлена 7 особам, 4 з яких арештовані.

Відтак, суд ухвалив скаргу задовольнити частково, скасувати міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою, однак змінити її на вид запобіжного заходу - цілодобовий домашній арешт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Того алєня треба було відправити в дрімучий ліс щоб мисливці які полюють на алєнєй його пристрелили!
Відповісти
Одні "алєні" відпустили свого "родича"...
Відповісти
Так скажите ему это лично !Интернет воини)))
Відповісти
Нє, треба особисто до суддів приїхати з транспарантами і скандувати"Да здравствует наш суд, самьій гуманньій суд в мире!"
Відповісти
Грошову компенсацію йому!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні