Холодно і голодно: у селі на Волині діти вчаться в аварійній школі. ФОТО

0
2
Холодно і голодно: у селі на Волині діти вчаться в аварійній школі. ФОТО
Діти в селі Башлики Ківерцівського району Волині вже 20 років змушені в дві зміни навчатися в аварійній школі, котра раніше була Будинком культури.

Про це стало відомо у понеділок, 16 квітня, під час робочої поїздки у Ківерцівський район голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

ПЛІСНЯВА, ДІРИ У СТІНАХ І КАБІНЕТ ДИРЕКТОРА У…КОМІРЧИНІ

Приміщення Будинку культури переобладнали в навчальний заклад ще у 1997 році.

«Районна рада обіцяла нам, що діти вчитимуться там рік-півтора. Коли будуть гроші – створити нормальні умови. Але все так і лишилося без змін…У нас близько сотні багатодітних сімей», - обурився депутат сільської ради Григорій Лінник. Наразі у семи класах змушені тулитися понад дві сотні учнів.

У школі відчувається їдкий запах плісняви, діти змушені навчатися у дві зміни через брак місця, у стінах – діри та тріщини. Кабінет директора школи Людмили Філюк знаходиться у комірчині, бібліотека – у тісному підсобному приміщенні, адже будівля не адаптована до потреб школярів.

«Основна проблема – потрібна нова школа. Наступного року не буде де вчитися навіть у дві зміни», - наголосила Людмила Філюк.
Немає у навчальному закладі й спортивного і комп’ютерного залів, їдальні, шкільного автобуса.

ХОЛОДНО І ГОЛОДНО

«Мені ця школа не подобається, немає умов, але й іншої в нашому селі немає. Зимою сидимо вдягнені, бо холодно. Я дуже люблю фізкультуру, але спортзалу немає. Влітку ми займаємось надворі, а взимку дивимось телевізор», - поділилася учениця 8-го класу Євгенія.

За словами 6-класниці Софії, у башликівській школі немає й їдальні, тому діти змушені чекати закінчення уроків і обідати вдома.

«Хочеться нормальних умов. Зимою дуже холодно, сидимо в куртках. Немає де побігати, у класах зимою скачемо в «резинки». Немає їдальні. Як йдемо до школи, то їмо, а потім аж вдома. Буває, що заняття до 15:00 тривають. Вчимося в дві зміни, бо не вистачає місць», - розповіла вона.

«НЕ ДУМАВ, ЩО ВСЕ НАСТІЛЬКИ ПОГАНО»

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко, якого селяни запросили в гості, був вражений побаченим. За його словами, коли місцеві жителі приїжджали до нього на прийом і розповідали про проблему, він уявляв, що все погано, але не настільки.

«Діти працюють у таких умовах, про які не здогадується Міністр освіти. Та й я не здогадувався. Я повинен був на власні очі переконатися наскільки це критично. А ця проблема – критична», - зазначив Савченко.

Він повідомив, що проектно-кошторисна документацію на будівництво нової школи вже є, проте 70 мільйонів гривень – надто дорого. Відтак, проект будуть переглядати і вдосконалювати.
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко разом із очільником Ківерцівської РДА Валерієм Ткачуком
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко разом із очільником Ківерцівської РДА Валерієм Ткачуком
Директорка школи Людмила Філюк
Директорка школи Людмила Філюк
Тісні класи сільської школи
Тісні класи сільської школи
Кабінет директора - у комірчині
Кабінет директора - у комірчині
Шкільна бібліотека розмістилась у підсобному приміщенні
Шкільна бібліотека розмістилась у підсобному приміщенні
Висновок про те, що школа аварійна
Висновок про те, що школа аварійна
Діти грають у «резинки», бо спортзалу і школі немає
Діти грають у «резинки», бо спортзалу і школі немає


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні