Виховують Путіна та Асада: США, Франція, Великобританія вдарили по Сирії

3
-1
Виховують Путіна та Асада: США, Франція, Великобританія вдарили по Сирії
14 квітня, сили США, Франції і Великобританії здійснили ракетний удар по Сирії у відповідь на хімічну атаку в місті Дума, при якій загинули десятки людей і сотні постраждали.

Відповідний наказ сьогодні віддав президент США Дональт Трамп.

"Нещодавно я наказав Збройним силам Сполучених Штатів почати точкові удари по об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю сирійського диктатора Башара Асада", - написав Трамп у себе в Twitter.

У Пентагоні розповіли, що удар був нанесений по трьом цілям: дослідницький центр в Дамаску, склад з хімічною зброєю на заході Хомса, і третя ціль, "яка знаходиться поруч з другою".

Глава Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд пояснив, що на останньому об'єкті знаходилося обладнання, пов'язане з хімічною зброєю і важливий командний пост.

Державний сирійський телеканал повідомив, що в результаті перехоплення декількох ракет над містом Хомс вони збилися з курсу і поранили трьох цивільних.

Дії США і союзників в Сирії підтримали НАТО, Євросоюз, Німеччина, Туреччина. В ООН закликали діяти згідно зі статутом організації, однак засуджувати ракетний удар у Сирії не стали.

Трамп підкреслив, що удари є прямим результатом нездатності Росії утримати Асада від застосування хімічної зброї. У Білому домі заявили, що "Росія не тільки допомогла режиму Асада піти від відповідальності за застосування хімічної зброї, але 4 березня 2018 року застосувала нервово-паралітичну речовину, намагаючись скоїти вбивство у Великобританії".

Нагадала Росії про отруєння речовиною "Новачок" радянської розробки колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері і британський прем'єр-міністр Тереза Мей. Вона заявила, що ракетний удар по Сирії - це "чітке послання всім, хто вважає, що вони можуть безкарно використовувати хімічну зброю, в тому числі і "нервово-паралітичну речовину на вулицях Британії".

У Асада ж ракетний удар назвали "грубим порушенням міжнародного права і принципів статуту ООН". З такими ж заявами виступили Іран і Росія. Іран назвав злочином дії США і союзників.

У Росії не обійшлося без погроз:

"Ми попереджали, що такі дії не залишаться без наслідків. Уся відповідальність за них лежить на Вашингтоні, Лондоні та Парижі", - заявив посол Росії в США Анатолій Антонов.

Прокоментував ситуацію і російський президент Володимир Путін. За його словами, "США посилюють гуманітарну катастрофу". При цьому Путін нагадав, що згідно з російською експертизою, ніякої хімічної атаки в місті Дума не було.

В мережі з'явились відео ракетного запуску:






Єлисейський палац опублікував відео вильоту літаків, які беруть участь у ударах. На кадрах видно, як винищувачі та інші літаки рухаються по злітно-посадковій смузі, а один з винищувачів злітає.




Також в мережі з'явилися знімки з космосу "до та після", на яких видно наскільки удари змінили ті точки, по яким цілили США та союзники. Знімки опублікував в Твітері Eliot Higgins.


Теги: сирія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саме головне, що немає доказів присутності химзброї у Сирії, де і хто це показав? :) А страждають прості люди! Ну і чомусь не кажуть скільки тих ракет збили або поставили перешкоди засоби РЕБ і вони взагалі у пустелю впали :))) Перемога Трампа і Ко. :)))
Відповісти
а мінусатори у відповідь нічого навести не можуть як і американці зі своїми союзниками :)))))))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні