Як привести тіло в форму, витрачаючи на це 5 хвилин на день

0
-1
Як привести тіло в форму, витрачаючи на це 5 хвилин на день
Підготуватися до сезону бікіні за 5 хвилин в день стало можливим завдяки планці. Один нюанс: займатися потрібно щодня. Розберемося, який результат нас чекає, скажімо, через місяць, якщо робити планку кожен день.

Регулярне виконання планки призведе до мінімум 7 змін у вашому тілі.

Сідниці та «КУБИКИ»

Група м'язів, звана м'язами кора, за рахунок навантаження стає сильнішою, що дає формування правильної постави та гарного профілю. Регулярне стояння в планці дозволить підтягти і зміцнити сідниці, а також прямі, косі і поперечні м'язи преса. Неймовірно, що всього одна вправа, в якій навіть не потрібно рухатися, задіює таку кількість м'язів.

БАЛАНС

Як довго ви можете утримувати рівновагу, стоячи на одній нозі в позі ластівки? За цей баланс відповідають акурат черевні м'язи, які ми напружуємо в планці. Привівши їх в тонус, вам буде значно легше займатися будь-яким видом фітнесу.

МЕТАБОЛІЗМ

До уваги тих, хто бажає скинути вагу: стоячи в планці регулярно, ви будете спалювати більше калорій, ніж виконуючи стандартні вправи для преса. Присвячуючи навіть 10 хвилин в день подібному навантаженні, ви розганяєте обмін речовин так, що навіть вночі організм продовжить спалювати калорії, а тіло, відповідно, буде худнути.

ГАРНІ ПЛЕЧІ І ШИЯ
Зміцнення черевної групи м'язів впливає на стан шиї, плечового пояса, спини та попереку, розправляючи їх і підтримуючи в правильному положенні. Варто тільки почати робити планку, як оточуючі помітять у вас покращення постави.


ЗНИКНУТЬ БОЛІ У СПИНІ

Від неправильного сидіння і нерівномірного розподілу ваги, який ми піднімаємо, страждає перш за все наша спина. Це тягне за собою масу дискомфортних станів, впоратися з якими можна лише в кабінеті мануального терапевта. Щоденне виконання планки без перевантаження спини і стегон зміцнює м'язи не тільки в верхній, а й в нижній частині тулуба, що зводить нанівець ризик появи болів в спині.

ТІЛО СТАНЕ ГНУЧКИМ

Неймовірно, але факт: не здійснюючи ані нахилів, ані скручувань, стоячи в планці, ми розтягуємо зв'язки і м'язи, починаючи від плечей і закінчуючи пальцями ніг. Для цього базову планку можна урізноманітнити наступними варіантами: виконуючи бічну планку, стоячи на одній руці, планку з піднятою ногою, а також планку на ліктях, замість упору на прямі руки. Всі ці позиції можна чергувати за один 5-хвилинний підхід (для початку на добу цього буде вже достатньо). Таким чином, відпрацьовані основні м'язи, збільшиться гнучкість всього тіла і з'явиться легкість в рухах в повсякденному житті.


І настрій покращився

Зміцнення м'язового корсету в області талії впливає не тільки на візуальне стан, але і на емоційний. Сильні черевні м'язи - запорука нормального внутрішньочеревного тиску і, як наслідок, правильного відтоку венозної крові від органів, що дає прилив енергії. При сидячій роботі тіло затікає і фізична напруженість відбивається на нервах. Через тиждень виконання планки нервозність, дратівливість і апатія вже не матимуть до вас відношення.

Наостанок: озбройтеся таймером, підберіть приємну музику і не забувайте правильно дихати в такт - укупі з потужною мотивацією ефект від планки не змусить себе довго чекати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні