«Аби знайти ресурс для розвитку, потрібно залучати бізнес», - директор Шацького нацпарку

0
0
«Аби знайти ресурс для розвитку, потрібно залучати бізнес», - директор Шацького нацпарку
У Шацькому національному парку кажуть, що інформація про масову вирубку дерев в урочищі Гушів не відповідає дійсності.

Про це йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Не так давно в окремих ЗМІ з’явилася інформація про ледь не масову вирубку дерев на одній з природоохоронних територій Волині. Мова йде про урочище Гушів і відповідну рекреаційну зону «Гушівський хутір» Шацького національного природного парку.

За словами директора парку Марії Христецької, дерева зносили лише сухі та пошкоджені, аби облагородити територію, підготувати її для цивілізованого відпочинку.

"Ми вирубали лише сухі і зламані дерева", - каже вона.

Дивують Марію Христецьку і вигадки про ніби-то передачу комусь будиночків відпочинку, що розташовані на базі. Вони, як і земля під ними - власність Національного парку. Хоча облаштувати і привести до естетичного вигляду всю територію бази «Гушівський хутір» своїми силами працівники Шацького національного природного парку не можуть, адже державне фінансування надходить лише на зарплати працівникам.

І, аби знайти ресурс для розвитку, потрібно залучати бізнес, розповідає Марія Христецька. Саме про таку співпрацю, відповідно до чинного законодавства і йдеться на вільних площах Гушівської бази.

Директорка парку наголошує, що вибірковості у співпраці з підприємцями немає, запрошують всіх, але на умовах парку. Підтримує ідею залучення бізнесу до розвитку туризму і голова Шацької РДА Василь Голядинець. Отож, насправді, ніхто не знищує і нікому не віддає у власність лісові угіддя і майно Національного парку, а навпаки, намагаються зберегти набуте і забезпечити розвиток відпочинкових територій, аби як волиняни, так і гості краю змогли з комфортом і без проблем відпочивати влітку.

Марія Христецька наголошує, що розвиток парку неможливий без розуміння і підтримки всіх органів місцевої влади, радіє, зокрема, що справами природоохоронної території переймаються і районні обранці.

Наразі у Шацькому національному парку очистили узбіччя від чагарників, оновили візуальну інформацію, впорядкували території.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні