На Волині колишній прокурор судиться із патрульними

1
-3
На Волині колишній прокурор судиться із патрульними
Колишній прокурор Старовижівського району Юрій Хомич, який проживає у селі Воля-Ковельська Ковельського району, звернувся в суд з позовом до інспектора Управління патрульної поліції, просячи скасувати відносно себе постанову в справі про адміністративне правопорушення.

Про це повідомляє Район.Ковель.

За змістом оскаржуваної постанови, 18 березня 2018 року о 10-й годині 20 хвилин в місті Ковелі на вулиці Модеста Левицького він, керуючи позашляховиком «Мітсубісі Паджеро», їхав, не увімкнувши лівого покажчика повороту, та при перевірці документів відмовився пред’явити поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

За порушення Правил дорожнього руху на нього наклали стягнення у виді штрафу в сумі 425 гривень.

Відповідно до п. 4 ст. 31 Закону України «Про Національну поліцію», поліція може застосовувати такий превентивний захід, як зупинення транспортного засобу.

Згідно із ч. 1 ст. 126 КУпАП забороняється керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката «Зелена картка»).

Позивач не надав доказів того, що у нього наявний поліс. До матеріалів позовної заяви страховий поліс він не долучив, будь-яких інших доказів, які б спростовували факт вчинення позивачем порушення ПДР, суду не надав.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук у задоволенні адміністративного позову відмовив.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А він що,над законом?!Нехай платить штраф,не збідніє!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні