У Луцьку на Дубнівську хочуть пустити нову маршрутку

1
1
У Луцьку на Дубнівську хочуть пустити нову маршрутку
У Луцьку планують створити новий маршрут № 21, що курсуватиме на вулицю Дубнівську.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, - пишуть Волинські новини.

У зверненні в петиції написали: «Прошу створити додатковий маршрут «Дубнівське кільце - проспект Відродження - 40-й квартал», адже жителі району Дубнівська не можуть сісти у громадський транспорт через його переповненість в години «пік».

Зауважимо, що в цей район їде маршрут № 1, однак не до кільця, а завертає на вулицю Садовського і далі їде вулицею Надрічна, яка є кінцевою. Мешканці вулиць Довженка, Нікішева, Говорова, Ізмаїлова, Прилуцька та жителі Дубнівської 90-120 мають транспортне сполучення завдяки тролейбусу №5 та міжміського транспорту № 251 Підгайці-Забороль, № 151 Лище-вулиця Львівська. Втім, щоранку ці маршрутки переповнені селянами й не завжди жителям околиці Луцька вдається туди втиснутися.

Член комісії Віктор Ящук наголосив, що проблема не вирішується роками.

«У цьому мікрорайоні до кільця доїжджає лише єдиний транспорт і то не міський. Тролейбуси ми туди не пустимо, бо там залізнична дорога. Тому варто розробити новий маршрут», - наголосив Ящук.

Із цим погодилися в управлінні транспорту та зв’язку й зауважили, що вже готовий відповідний план дій.

«5 квітня здійснили обстеження транспортних маршрутів. Там працює більше десятка приміських маршрутів. Але з 7:30 до 9:30 там наповненість критична. Тому ви вирішили запровадити новий маршрут №21, який буде функціонувати за рахунок маршруту № 16, адже на другому інтенсивність починається пізніше по часу, коли ринок активується. За нашими підрахунками на новому маршруті у «час пік» буде просуватися 4 машини. Ми говорили з перевізниками, зацікавленість є», - розповіли працівники міськради.

Новий маршрут має почати діяти вже в травні-червні.

Також члени комісії рекомендували управлінню транспорту та зв’язку розглянути питання спільно з ЛПЕ, щоб при можливості вже забезпечити додаткове курсування транспорту на Дубнівську, допоки не почне діяти маршрут №21.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З яких пір Лище, Підгайці і Забороль стали містаси, що туди їздять міжміські маршрутки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні