--> Подорожчання проїзду у луцьких маршрутках: реакція соцмереж | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Подорожчання проїзду у луцьких маршрутках: реакція соцмереж

3
0
Подорожчання проїзду у луцьких маршрутках: реакція соцмереж
У Луцьку організовують громадські слухання щодо подорожчання вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень. Проте не всі лучани поділяють таку ідею.

"Свою позицію перевізники мотивують зростанням вартості дизпалива більше ніж на 20%. Згідно із постановою Кабміну, подорожчання паливно-мастильних матеріалів більш як на 10% є причиною для перегляду тарифів", - пише перший заступник міського голови Григорій Недопад на своїй сторінці у Фейсбуці.

А також додає, що підняття вартості - тривала процедура, яка передбачає обговорення, розрахунковий аналіз усіх маршрутів департаментом економічної політики. Перевізники надають власні розрахунки, доводять свою точку зору, вказують суми, що йдуть на витратні матеріали.

Після усіх розрахунків відбуваються відкриті громадські обговорення за участю перевізників, де вони мотивують власну вимогу, а кожен присутній може висловити свою думку з цього приводу. Лише після дотримання усіх процедур, рішення виноситься на засідання виконкому і зможе набути сили після підтримки більшістю.

Громадські слухання відбудуться за адресою: вулиця Лесі Українки, 35 («Центр надання адміністративних послуг»), 4 поверх. Початок о 16.00 годині.

Нагадаємо, ще на початку 2018 року перевізники почали просити у Луцькради про підняття цін на проїзд у міських маршрутках. Мовляв, подорожчало пальне.

Вони декілька разів звинуватили міську владу у бездіяльності, мовляв, цю проблему потрібно вирішувати негайно. Та у відповідь чиновники поставили багато претензій до якості перевезень. Адже, за їх словами, лучани часто скаржаться на запізнення транспорту.

Водночас експерт громадської організації «Волинський Центр Розвитку Урядування» Сергій Григоренко у інтерв'ю "Волинь24" зазначив, що ціну на проїзд у Луцьку хочуть підняти таємно.

Самі лучани на перспективу підвищення цін реагують без ентузіазму. Кажуть, що якісь послуг далеко не відповідає ціні, яку хочуть перевізники.

Андрій Олійник: Вартість на дизпаливо не зростала вже давно, які 20%. А якість надання послуг буде підвищена?

***

Юрій Конкевич: Вочeвидь, напeрeдодні слухань пeрeвізники знову пішли на війну проти пасажирів. Якщо два тижні тому світилися на Маку всі шість 47-х, 31-ї просто нормально ходили, останні два дні чуваки знавісніли. Тупо бардак, їздять чи нe їздять, як захочуть. Тиснуть на кого цікаво? Спробуйтe зазирнути далі, ніж 5 грн за квиток, забрати смeрдючі богдани, які віджили сeбe. Завeсти на ринок вeликі автобуси, які ходили б можe й нeчасто, алe за графіком. Цe дорожчe, алe надійнішe.

***

Михайло Шелеп: Міськрада не організовує громадських слухань, а лиш громадське обговорення. Видно боїться людей. Не кожен зможе туди потрапити бо місце і час незручні для лучан. Видно влада боїться людей.

***

Ванда Оборина: Есть ещё вариант - уменьшить количество маршруток. Половина из них в отвратительном техническом состоянии. Тогда вопрос о повышении отпадёт. Власть переживает за хозяев маршруток, как бы они не обеднели. Создаётся такое впечатление
будто для них горючее бесплатное, бегают полупустыми. А 31 маршрут вообще не дождаться. У меня вопрос: когда будут налаживать сообщение троллейбусов? Никогда. Потому что не выгодно. Там же ездят бедные люди, пенсионеры, причём бесплатно. Вы проанализируйте в каких городах и сколько стоит проезд в маршрутках. Луцк лидирует по повышению цен. Горючее стоит одинаково в Украине. Не делайте из людей тупых баранов.

***

Павло Цапюк: За ідеальне дотримання графіку, за достатність транспорту на лінії, за відсутність дірок в салоні, за кондуктора, за обілечення, яке є гарантією страхування і документуванням послуги, за адекватну рекламу на бортах, за якою власник транспорту слідкує, а не їздить як в лахмітті - можна платити і 5грн. Інше питання - як в питанні транспорту зміна послуги на 20% то вимагає ґрунтовного аналізу і обговорення, а як рекламістам збільшити на 50% за один день, то можна без попередження? Нехай виконком вже був би послідовним.

***

Mykola Komarovskyy: У Львові прийняли п’ятирічну програму про відмову від маршруток. В Луцьку теж потрібно замінити маршрутки на тролейбуси і великі автобуси.

***

Микола Демчук: Водії мають бути вічливими, а їхні маршрутки в гарному технічному стані, а не недобитки такі, розвалюються на ходу. Хоча по чорній бухгалтерії вони не поганий отримують дохід.

***

Петро Горщарук: Якщо правильно порахувати пасажиропотік, то на деяких маршрутах вартість за проїзд потрібно зменшити у двічі, а на окремих, дійсно підняти. Просто місцева влада по відомих причинах не хоче рахувати. Перевізники аж ніяк не бідують. Їхні доходи прекрасно всі знають, скільки водії щодня здають грошей, за які гроші заправляють автобуси, за які ремонтують і скільки залишають собі. А от плату у тролейбусах потрібно дійсно підняти, залишивши пільги.

***

Шевчук Руслан: 5 грн оплата за проїзд цілком прийнятна, але хотілося б кращого комфорту в маршрутках, - враження, що у них відсутні амортизатори підвіски, їдеш, як на безресорному тарантасі, сидячи на табуретці.

***

Андрій Панасюк: Якшо підвищиться якість і сервіс обслуговування то так. А коли грає шансон, водій на підпитку і неадекватний то явно ні. Пригляньтесь, зранку на 40 кварталі до магазинчику біля 7-23. Маршутчики після проходження наркодиспансеру зранку о 6.00-6.40 полюбляють 100 грамівочки випивати перед маршутом.

***
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Технічний стан+ввічливість водія за європейськими стандартами!Тільки тоді можна вести розмову про підвищення вартості проїзду.Сьогоднішні маршрутки це колишні колгоспні вози
Відповісти
Про яке підвищення можна говорити?Всі маршрутки замінити якісним транспортом-нормальними автобусами і тролейбусами!Маршрутки хай йдуть на капремонт!
Відповісти
все закінчиться як завжди - послухають, покивають головами, нічого не зроблять і підвищать ціни.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні