У ратнівську лікарню їдуть хворі з інсультами з усієї Волині

0
-2
У ратнівську лікарню їдуть хворі з інсультами з усієї Волині
Неврологічне відділення Ратнівської центральної районної лікарні – одне з небагатьох на Волині, де проходять реабілітацію хворі з інсультами, травмами голови та спини.

Медики переконують – усі пацієнти мають позитивні результати лікування.

Головний лікар Ратнівської центральної районної лікарні Михайло Бегаль розповідає, що у неврологічному відділенні лікують хворих після інсультів, черепно-мозкових, спінальних травм, будь-яких пошкоджень головного та спинного мозку. При цьому реабілітація розпочинається з перших днів хвороби, що дуже важливо для відновлення. Хоча, зазвичай у реабілітаційні центри пацієнти потрапляють через місяць, а то й два після травми.

Завідувач неврологічного відділення Валентин Краснюкевич каже, що у відділенні на 30 ліжок лише за минулий рік пролікували 450 пацієнтів, при чому 50 пацієнтів – з інших районів, в тому числі з Луцька.

Зі слів медика, у ратнівській лікарні є все необхідне для реабілітації хворих – тренажери, вертикалізатор для лежачих хворих, обладнання для лікувальної фізкультури.

«Позитивний результат є у всіх пацієнтів. В когось більший, в когось – менший, але є чимало хворих, які були практично у вегетативному стані, а зараз ходять і говорять», - розповідає Валентин Краснюкевич.

«Пацієнти та їх родичи вітають наших лікарів зі святами, а це означає, що їм подобається наша робота. А ще обласні нейрохірурги відправляють до нас на реабілітацію хворих з Ковеля, Старої Вижівки та Любомля. Значить довіряють нам», - додає він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні