На Рівненщині Київський та Московський патріархати не поділили храм

3
-8
На Рівненщині Київський та Московський патріархати не поділили храм
У селі Птича на Рівненщині віряни напередодні Великодня залишилися без церкви. На єдиний у селі Свято-Успенський храм суд наклав арешт через сутичку між вірянами Київського та Московського патріархатів.

Про це - у сюжеті 5 каналу.

Через конфлікт між вірянами Свято-Успенський храм два роки стояв зачинений. Нещодавно суд таки дозволив поновити роботу. Але віряни між собою так і не порозумілися.

Конфлікт поновився ледь не під час першої після відкриття храму служби, яку правили батюшки Московського патріархату.

"Ми почали вечірню молитву, як почули – щось робиться біля церкви. Ми одразу не зрозуміли що. Чуємо, що ріжуть замки. Стали дзвонити по наших людях, до батюшки. Вони увірвалися в церкву і до нас: "Виходьте з церкви", – розповідає парафіянка УПЦ МП Олександра.

Парафіянин УПЦ КП Микола з цим не погоджується: "Ніхто їх не чіпав, ніхто до них не обзивався. Вони спокійно собі зібралися і пішли. І ніяких там побоїв я не бачив. Щоб їх хто чіпав – не було такого. Нехай глянуть лікарі, де ті побої могли взятися, ніхто їх не зачепив і пальцем".

Свято-Успенський храм – єдина в селі церква. До початку російської агресії в Україні всі селяни, не замислюючись, ходили на службу до священиків Московського патріархату. А після початку війни – зажадали, щоб церква перейшла до Київського патріархату. Це й стало причиною конфлікту. Суд постановив: храм закрити, аж поки священики не домовляться правити службу по черзі.

Аби конфлікт між вірянами не розгорівся ще більше, судді знову вирішили закрити храм. Тепер біля нього чергують правоохоронці.

"Суд наклав заборону на користування і відчуження приміщення храму. Ми беремо під цілодобову охорону це приміщення", – звітує заступник начальника ГУ НП області Олександр Панасюк.

Священики Київського патріархату закликали вірян не приходити до храму навіть на Великдень, щоб не наражати себе на небезпеку. А щоби привітати парафіян із великим святом, обіцяють знайти інше місце.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Колись закривали Храми комуністи, а зараз судді з попами київського патріархату.
Відповісти
московські попи тих комуністів святими зробили
Відповісти
брехня. по суду громада МП виграла тяганину за своє майно.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні