«Мусила обув ставити наверха, і лахи», - волинянка про падовок у Шацьку. ВІДЕО

0
-1
«Мусила обув ставити наверха, і лахи», - волинянка про падовок у Шацьку. ВІДЕО
У Шацьку масово затоплює господарства місцевих мешканців. Дощова вода з землею потрапила у колодязі і наразі не є питною.

Жителі Шацька підраховують збитки після сильного дощу, який не припинявся усі вихідні. Вода залила всі угіддя, проникла в підвали, позбавила людей усієї консервації і заготовлених про запас продуктів. Залиті і без того проблемні дороги, - передають Подробиці-ТБ.

"Як пішов в неділю дощ, все позаливало, все кругом. Мусила обув ставити наверха, і лахи, які там були, то на ліжко, то на стіл, то на тумбочку. Бо ж, думаю, буде на підлозі вода, то все...", - розповідає Ганна Цевух, мешканка Шацька.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Вулиці Шацька залило водою

Марія Юськів живе в Шацьку майже 40 років. Але такого паводку, каже, не пам'ятає.

"Ой, на здоров'я нанесла шкоду - я встала, я боялася у вікно дивитися, то за ніч таке сталося. Все розлилося", - каже жінка.

Дощова вода, змішана з землею, потрапила в колодязі. Поки що вона - непридатна для пиття і приготування їжі.

"Для пиття ми закупляємо. Сьогодні, вчора, купуєм воду таку, щоб пити. Але кип'ятимо на суп - тут береться, звичайно, з колодязя. Вода жовта, мутна, таким болотом чути", - розповідає Тетяна Шевчук.

На підтоплених вулицях - працюють рятувальники. Мотопомпами відкачують воду.

"Пішов дощ, буквально за день-два випала місячна норма опадів. Відповідно, затопило будинки, нас викликали, ми качаєм", - зазначає Андрій Оксюта, заступник начальника ДПСЧ-11.

Люди не раз просили владу звернути увагу на проблему, адже селище підтоплює вже п'ятий рік поспіль. А цього разу - паводок рекордний. У селищній раді запевняють: ліквідувати наслідки повені - допоможуть. Але в тому, що трапилося - винні самі жителі.

"Меліоративні канали, які йшли по території приватних присадибних ділянок, на сьогоднішній день закладені чи закопані. Ми хочемо зробити проектно-кошторисну документацію на всі меліоративні канали по селищу Шацьк для того, щоб убезпечити оці підтоплення садибних ділянок, інших територій, які є в Шацьку", - говорить Людмила Цевух, в.о голови Шацької селищної ради .

Поки чиновники розмірковують, як вирішити проблему з водовідведенням, жителі Шацька з жахом очікують кожного паводка і навіть зливи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні