Як маленькі лучани з митрополитом Михаїлом писанки робили. ФОТО

2
4
Як маленькі лучани з митрополитом Михаїлом писанки робили. ФОТО
Маленькі лучани з родин учасників АТО мали нагоду розмалювати писанку разом із митрополитом Луцьким і Волинський УПЦ КП Михаїлом.

Про це повідомляє Волинська правда.

“Великодня писанка з митрополитом”, – таку назву мала спільна акція Волинської єпархії УПЦ КП та управління соціальних служб для дітей сім’ї та молоді Луцькради, яка відбулася 3 квітня у камінній залі Волинської православної богословської академії УПЦ КП.

Особливістю мистецького заходу було те, що юні лучани з родин учасників АТО мали нагоду розмалювати писанку разом із митрополитом Луцьким і Волинський УПЦ КП Михаїлом.

На пропозицію архієрея, малечі було запропоновано, при створенні писанки не стільки дивитися на запропоновані зразки, скільки пофантазувати. Звісно, основні технічні моменти пояснили фахові митці – викладачі Луцької художньої школи Людмила Пантелеєва та Ольга Кучма.

У творчій атмосфері митрополит Михаїл також провів духовну бесіду з юними митцями, зокрема, відповівши на їх запитання. А було вони доволі цікаві та різноманітні – від того що означає одяг священнослужителя то того яким був владика Михаїл у дитинстві.

Митрополит Михаїл також, користуючись, певною мірою, неформальною родинною атмосферою, привітав краян зі святом Великодня.

“Великдень – це як і як і Різдво свято родинне. Але Різдво – це свято живих, а Пасха – це свято і живих і померлих. І більше уваги приділяється померлим – ми відчуваємо себе єдиною духовною родиною. Тому я бажаю вам, щоби свято Пасхи було для вас усіх святом родини, щоби ви один одного обняли і разом раділи. А Пасха Христова – це ще і перспектива, перспектива Царства Небесного, перемога життя над смертю. Також бережіть родину, пам’ятайте своє походження, і це дасть впевеність у майбутньому”, – зауважив владика Михаїл.

Свої побажання і привітання зі святом висловили і маленькі учасники акції. Зокрема, юні лучани Юлія і Віктор побажали усім радості, щастя і родинного затишку.

“Любіть свої маму і тата, своїх рідних і друзів”, – наголосила Юлія.

“Пам’ятайте і хто такий Ісус, і що Він зробив для нас “, – додав Віктор.

Дітлахи також розповіли архієрею і про свої захоплення і вподобання. Як виявилося, серед дівчат є ті, хто відвідує секцію з кік-боксингу, а юні поціновувачі музики мали можливість, скориставшись наявністю в залі фортеп’яно, продемонсрувати своє вміння.

На завершення мистецького заходу, митрополит Михаїл і юні лучани зробили спільне фото.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А які ви язичницькі традиції у православії знаєте?
Відповісти
А які єврейські можеш запропонувати ти?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні