--> «Єремеєв був фігурою національного рівня». Коментарі волинян | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Єремеєв був фігурою національного рівня». Коментарі волинян

0
-3
«Єремеєв був фігурою національного рівня». Коментарі волинян
2,5 роки минуло з дня трагічної загибелі політика та бізнесмена Ігоря Єремеєва. Співзасновник паливно-промислової групи «Континіум», народний депутат трьох скликань, хоч і народився на Рівненщині, та назавжди залишився одним з найвідоміших волинян.

3 квітня Ігорю Єремеєву виповнилося б 50. Політики, бізнесмени, політологи та журналісти – про його вплив на Волині та що було б, якби історія пішла не так.


Володимир Пащенко, голова правління ГО «Міжнародна академія демократії»:

Напевно, фігури масштабу Ігоря Єремеєва на Волині вже немає. Кажу, при всій повазі до живих. Ігор Єремеєв в першу чергу був патріотом і, звичайно, видатним політичним діячем. Він вмів поєднувати людські якості з політичними цілями. А останні завжди були направлені на те, щоб наш регіон не був десь «скраю».

Його команда продовжила те, що свого часу почав Борис Клімчук. Це «затягування» коштів з державного бюджету на Волинь. Це коштувало йому титанічних зусиль. Але Ігор був з тих людей, які прагнуть не лише до власного збагачення. Він прагнув, аби люди навкруги нього жили краще. Це було його основною метою походу в політику.

До того ж Ігор Єремеєв був дуже масштабною фігурою на національному рівні. Я пригадую, як за півтора місяці до його загибелі, ми зустрілись. І він сказав: «Знаєш, Володя, наш з тобою час керування країною добігає кінця. Повинні прийти молоді обличчя, які можуть рухати цю державу в правильному напрямку. А ми повинні радити, підказувати, але точно не керувати».

Щодо ситуації у Луцьку, я впевнений, що вона була б такою ж, якби Ігор Миронович залишився живим. Ігор Єремеєв був людиною компромісу. Він не шукав війну чи протистояння, він шукав порозуміння. І йому це вдавалось.

Володимир Цибульський, генеральний директор АТ «SKF Україна»:

Ігор Єремеєв був надзвичайно відповідальним, ніколи не давав пустих обіцянок. Не дивлячись на те, що він розпочав активну бізнесову діяльність у дуже молодому віці, не маючи досвіду, він став дуже успішним. В Ігоря Єремеєва була інтуїція, стратегічне мислення, він вмів гуртувати людей навколо себе.

Хоч він родом з Рівненщини, але реалізував себе на Волині. А тому Ігор належить до кола тих людей, які прославляли добрими справами Волинь. І ми його з вдячністю згадуватимемо.

Він вмів домовлятись, йти на компроміс, поступатись особистим заради успіху справи. Це характерні риси політика. Впевнений, якби Ігор Миронович був живий, ситуація у Луцьку була б стабільнішою у політичному плані. Принаймні, не було б тих політичних протистоянь, які є зараз. Впевнений, якби не сталась біда з Миколою Романюком, ситуація в місті також була б інакшою.

Михайло Наход, політолог:

Вплив Ігоря Єремеєва у різний час на Волині був різним. Але загалом він був однією з ключових політичних і бізнесових фігур, тому влада різних рівнів прислухалась до його думки у реалізації масштабних проектів.

Він був керівником однієї з найбільших бізнесових груп в Україні, тому на його позицію орієнтувались, як бізнесові, так і політичні діячі.

Він був флагманом – для когось прикладом, для когось – людиною, з чиєю позицією потрібно рахуватись, хтось, дивлячись на нього, утримувався від якихось дій, які могли завдати шкоди регіону.

Артем Запотоцький, депутат Луцької міської ради:

Зараз ситуація у міській раді така, що депутати-перебіжчики фактично склали повноваження перед виборцями. Я це так називаю. Думаю, якби Ігор Єремеєв був живий, він би цього не допустив.

А в області, я думаю, ми уже б вирішили питання бурштину і почали отримувати дохід від його видобутку.

Зараз у нас фактично створена вотчина, а так був би баланс. Я думаю, депутати боялися б його авторитету.

Ігор Єремеєв виступав за те, щоб були однакові правила гри для всіх учасників, незалежно від того, хто є власником тої чи іншої компанії, чи хто є представником тої чи іншої політичної сили. Він боровся за те, щоб усі були на рівних.

Петро Саганюк, міський голова Володимира-Волинського:


Це була дуже грамотна, ділова людина, грамотний політик. Як бізнесмен, він був дуже успішним. Щоб з нічого зробити таку імперію, потрібно мати голову. І ця імперія працювала не лише на область, а й на всю державу.

Вплив Ігоря на політику теж був великим. Думаю, якби зараз він був живий, ситуацію була б іншою. Зокрема розклад депутатів в обласній раді можливо був би іншим.

Анатолій Вітів, депутат Волинської обласної ради:

Я один з тих, хто його знав, як політика, бо два роки працював у Верховній Раді. Він був обличчям депутатів з його групи. Він визначав політику.

Вплив Ігоря Єремеєва на область був доволі значним, це була вагома політична фігура. Великою мірою саме його підтримка посприяла тому, що нині покійний Микола Романюк був обраний міським головою Луцька.

Водночас він претендував на роль політика загальнодержавного.

Андрій Лучик, журналіст, головний редактор ІА «Конкурент»:

Мені здається, Що Ігор Єремеєв ставив перед собою набагато ширші задачі, ніж обласна політика. Його цікавила політика всеукраїнського масштабу. Народна партія, блок Литвина "Ми", Аграрна партія - це ті проекти, в яких він брав участь в тій чи іншій мірі.

Він був помітною фігурою в парламенті, на яку орієнтувалося чимало депутатів-мажоритарників. Також він не забував про свій мажоритарний округ №23 з центром в Маневичах, і підтримував його навіть тоді, коли він не був депутатом і коли не було мажоритарної системи.

Якою ситуація була би у Луцьку - говорити недоречно, адже в історії немає поняття "якби". Єдине, можна припустити, що дії теперішньої опозиції в ЛМР були би більш рішучими.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні