--> ТОП-5 причин відмовитися від солі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-5 причин відмовитися від солі

2
1
ТОП-5 причин відмовитися від солі
Насправді сучасній людині немає необхідності щодня вживати сіль в їжу.

Продукти харчування та без того містять баланс різних вітамінів, мікро- і макроелементів, в тому числі і сіль, - пише 24 канал.

І ось тобі 5 причин, які доводять, що краще відмовитися від солянки на столі.

1. Притуплються смакові рецептори

Немає ніякої необхідності додавати сіль в салат або навіть при варінні макаронів. Вона агресивно впливає на смакові рецептори, притупляючи їх. Всі ці продукти і без того є абсолютно збалансованими. Якщо спершу салат вам буде здаватися прісним, то так буде лише перші декілька разів. Надалі ви здивуєтеся, яким смаковим різноманіттям відрізняються свіжі овочі і якою смачною може бути їжа без солі.

2. Затримується вода

Сіль – невід'ємний компонент нашого організму. Але коли її занадто багато, відбувається збій в обмінних процесах, зокрема в циркуляції рідини. У разі надлишку видільна система не справляється з навантаженням і в організмі починає накопичуватися рідина в міжклітинному просторі, що призводить до утворення пухлин.

3. Хворобливість суглобів

Сіль негативно впливає на рухливість суглобів. Коли в організмі порушується циркуляція рідини, сіль відкладається між хрящами суглобів, утворюючи кам'яні відкладення. З цієї причини хрящі починають стиратися, що призводить до болю і обмеженості рухам. Як наслідок, доводиться проходити довгий курс лікування і реабілітації.

4. Погіршується зір

Безліч досліджень підтверджують, що сіль безпосередньо впливає і на гостроту зору. Ті, хто зловживають цією добавкою мають набагато гірші показники. Це пов'язано з тим, що сіль впливає на стан здоров'я серцево-судинної системи і підвищує тиск, також з надмірним вмістом води в організмі.

5. З'являється зайва вага

Сіль є причиною ожиріння, оскільки цей продукт затримує рідину в організмі і відкладається в жирових клітинах. Саме це і призводить до утворення зайвих кілограмів. Хоча сіль поступово виводиться з тіла, жир є своєрідним резервом і виводиться з організму в останню чергу.
Теги: їжа, здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Советую Вам настоящую пасеку, на которой покупаю большой ассортимент пчелопродукции как для себя таки для своих родственников.
Пчеловоды делают всю пчелопродукцию на отменно, советы как пользоваться по важным вопросам дают. Очень много нужных статей на портале, Вот несколько из них:
https://med-na-dom.com/voskovaya-mol/168-effektivnoe-lechenie-nastoykoy-voskovoy-moli-ognevkoy.html
https://med-na-dom.com/propolis/490-kak-sdelat-propolis-dlja-bani-recept-prigotovlenija.html
https://med-na-dom.com/pilca-perga/237-effektivnaya-li-pchelinaya-perga-v-ginekologii.html
https://med-na-dom.com/propolis/441-lechenie-obychnoj-i-hronicheskoj-formy-faringita-propolisom.html
https://med-na-dom.com/pilca-perga/183-kakoy-srok-godnosti-pchelinoy-pylcy.html
https://med-na-dom.com/pchelinyi-podmor/446-kak-primenjat-pchelinyj-podmor-pri-psoriaze.html
https://med-na-dom.com/trutnevuy-gomogenat/303-kak-pravilno-prinimat-trutnevyy-gomogenat.html

Одним словом они молодцы и я их рекомендую.
Вот их интернет ресурс где я покупал пчелопродукты - https://med-na-dom.com/
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную статью, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/prognoz/sx-html.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні