У волинському онкодиспансері - переповнені палати

1
8
У волинському онкодиспансері - переповнені палати
Головний лікар Волинського обласного онкодиспансеру Юрій Малімон каже, що у віділенні хімотерапії - переповнені палати, в яких лікується по шестеро хворих.

Для потреб обласного онкодиспансеру при внесенні змін до обласного бюджету на черговій сесії пропонується виділити понад 8 мільйонів гривень, - повідомляють на сайті Волинської обласної ради.

Раніше повідомлялося, що обласний хоспіс хочуть переснести з Луцька в Боголюби, щоб звільнити приміщення для розширення одного з відділень онкодиспансеру. В обласному онкодиспансері хочуть розширити відділення хіміотерапії після переїзду хоспісу. Нині в цьому відділенні в палатах, розрахованих на 4 пацієнтів, лікуються по 6 осіб, тож відділення перенасичене.

Голова бюджетної комісії Ірина Вахович пропонує віддати для онкодиспансеру повну суму залишків медичної субвенції. Йдеться про 6,4 мільйонів гривень, які можна використати для придбання нового ренгенобладнання.

1,8 млн грн пропонується виділити онкодиспансеру при розподілі вільних залишків. "З них 1 млн грн буде спрямовано на підтримку дороговартісного обладання, яке є в онокодиспансері і придбане за кошти меценатів. 550 тис. грн пропонуємо спрямувати на заміну блоків живлення для гамма-терапевтичного обладнання і ще 250 тис. грн на ремонт пошкодженої теплотраси", - розповіла Ірина Вахович.

Нагадаємо, у Волинському обласному онкологічному диспансері закінчуються безкоштовні ліки для хворих. Поки що онкодиспансер має залишкові 484 тисячі гривень на цей рік для забезпечення безкоштовних ліків. Проте, цього вистачить максимум до літа.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Більше інформації на офіційному сайті Волинського обласного онкодиспансеру - http://vood.com.ua/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні