--> Не треба боротися з абстрактним ворогом-гомосєком, - луцький пастор | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Не треба боротися з абстрактним ворогом-гомосєком, - луцький пастор

1
4
Не треба боротися з абстрактним ворогом-гомосєком, - луцький пастор
Луцький пастор Сергій Шараєвський висловив свою думку про петицію заборони пропаганди гомосексуалізму.

Про це він розповів у коментарі виданню "Волинь24".

Нагадаємо, пастор Віктор Танцюра на сайті Президента України створив петицію про заборону пропаганди гомосексуалізму та захисту традиційних сімейних цінностей. У вівторок, 27 березня 2018 року на прохання Філіпішиної А.А. петиція була видалена. Петиція зібрала майже 23000 голосів.

На думку Сергія Шараєвського петиція була не зовсім грамотна.

"Я трохи прокритикував петицію, що вона не зовсім грамотна. Але також сказав, що не мали права її знімати. Ну і став ворогом всім. Я хочу повернути протест в розумні рейки, щоб боротися не з абстрактним ворогом-гомосєком, а конкретно проти законів та дій уряду", - стверджує луцький пастор.

Сергій Шараєвський написав запит на інформацію в Кабмін. Пастор просить, щоб влада роз’яснила значення теяких термінів, які вони використали в документі під назвою “План заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року”. Сергія Шараєвського цікавлять такі терміни - гендер, гендерна ідентичність, гендерна приналежність, гендерне насильство, гендерна дискримінація, гендерна рівність, гендерні підходи, сексуальна орієнтація, трансгендерні люди, інтерсексуальність та інші.

У своєму блозі на релігійно-інформаційній службі України Сергій Шараєвський написав, що заборона пропаганди гомосексуалізму, хоча ніби й має певний «благочестивий» вигляд, по суті є просуванням цензури та обмеження свободи слова.

"Про видалення петиції. Можливо, вона була недолуга та не зовсім коректна. Але її допустили і відбувалося голосування. Тисячі людей поставили свій «підпис» під петицією. І що сталося? У відповідь на лист пані Філіпішиної (представниці Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав дитини, недискримінації та ґендерної рівності) петицію видалили. Тобто, та особа, яка має слідкувати за дотриманням прав, сама їх просить і порушити", - зазначив Сергій Шараєвський.

"Якщо в петиції містяться ознаки дискримінації, то чому вона була допущена до голосування? Чому в інших петиціях (наприклад, за відміну блокування соцмережі ВКонтакте) ніяких загроз ніхто не знайшов? Я не знаю, яким чином будуть викручуватися чиновники, але саме вони ось такими діями показують, що в Україні говорити можна не про все і не всім. А це дуже тривожний меседж", - додав пастор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Помилки виправіть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні