МВФ хоче, аби Україна переглянула ціни на газ

6
-9
Міжнародний валютний фонд наголосив, що Україна має виконувати обіцянки щодо погодження цін на газ із ринковими в рамках програми кредитування.

Про це повідомляє Reuters.

МВФ нагадує, що у 2016 році Україна погодилася врегулювати ціни на газ на рівні зовнішніх ринкових ставок, проте невиконання урядом рішень заморозило кредитування від Фонду після двох останніх траншів у квітні 2017 року.

"Ми вважаємо, що важливо, щоб ціни на газ, включно з тарифами для домашніх господарств, визначалися ринком відповідно до реформ, які були реалізовані в 2016 році, і які були одним з основних досягнень процесу реформ в Україні в останні роки", - зазначив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Зазначається також, що на тлі майбутніх президентських і парламентських виборів в Україні згортається проведення реформ, які підтримує Фонд. При цьому наголошується, що програма Фонду закінчується в березні 2019 року.

Люнгман повідомив, що низькі ціни на газ для домашніх господарств є рівноцінними субсидіям, які були регресивними і найбільше допомагали великим споживачам.

Люнгман не повідомив, як рішення держави вплинуло на надання наступного кредитного траншу, але МВФ чітко дав зрозуміти, що виконання обіцянок про приведення цін на газ до ринкового рівня є основною умовою фінансування.

Теги: МВФ, кредит, газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А МВФ не бажає, аби Україна переглянула розмір пенсій та зарплат ?..
Відповісти
А чому лише перегляд ціни на газ вважається МВФ реформою, більше нічого важливого немає? Треба вже давно той МВФ послати куди подалі!
Відповісти
Мвф це банк,Якщо хочеш взяти гроші,то він висуває свої вимоги.не бери грошей не буде вимог.
Відповісти
Ви як йдете у Приват або Ощад брати гроші вам щось про тарифи за газ говорять? :) А тут пряме втручання у внутрішні справи країни!
Відповісти
Підняття ціни на газ вже заплановано на липень. Літо, відпустки і т.п. Реально люди відчують всю "турботу"про них в грудні. Пів зарплати буде за опалення і ще третина за гарячу воду!
Відповісти
МВФ хоче одне - щоб в Україні не було корупції. А решта брехня олігархів, які обдирають українців і Україну і вигадують нові способи для цього.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні