Чи подорожчає у Луцьку м’ясо до Великодня

3
12
Чи подорожчає у Луцьку м’ясо до Великодня
Напередодні свят на українських ринках, у магазинах та супермаркетах традиційно зростають ціни на продукти харчування. Не виняток – і Волинь. 8 квітня в Україні відзначатимуть Великдень. Господині заздалегідь починають готуватися до свята: печуть паски, запікають домашню ковбаску, м’ясо…

Скільки нині коштує м’ясо у Луцьку та чи подорожчає воно до Великодня, дізнавалося видання «Волинь24».


ЦІНИ НА ПРОДУКТИ В УКРАЇНІ НЕ РЕГУЛЮЮТЬ

Генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко розповів, що ціна на продукти в Україні не регулюється з липня 2017 року. Відтак, підприємці підвищують ціни до свят.

«Значні подорожчання притаманні країнам з низькою ціною, до яких Україна відносилась багато років. Але нині ми не є країною з низькими цінами. Таким чином, коливання вартості продуктів буде все меншим», - зазначив експерт.

Олексій Дорошенко наголосив, що ціни на продукти потрібно регулювати на державному рівні і штрафувати за їх необґрунтоване зростання.

«У будь-якій країні Європи ви не зможете підвищити ціни задля збільшення прибутку, бо вас оштрафують. У Франції, наприклад, 2-3 тисячі продуктів харчування підлягають моніторингу. Коли це робили в Україні, у списку було лише 20 продуктів», - каже Дорошенко.

ТОРІК М’ЯСО ЗНАЧНО ПОДОРОЖЧАЛО

У 2017 році м’ясо подорожчало на 40 %, повідомив гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж. Найбільше зросли ціни на сало – на 73 %.

«Не зважаючи на таке значне коливання ціни на м’ясо, в Україні воно все одно дешевше, аніж у Європі», - зауважив Олексій Дорошенко.
В Україні кілограм яловичини можна купити в середньому за 133 гривні, у Польщі кілограм яловичини обійдеться у 199 гривень, у Франції – 650 гривень.

СКІЛЬКИ ЦЬОГОРІЧ ДОВЕДЕТЬСЯ ВИКЛАСТИ ЗА КІЛОГРАМ

На Центральному ринку Луцька за кілограм свинячої лопатки просять 100 гривень, шиї – 130 гривень, кілограм сала вартує від 35 до 90 гривень; за кілограм телячої шинки просять 120 гривень, лопатки – 100 гривень; за кілограм яловичої шиї доведеться віддати 140 гривень, грудини – 125 гривень, лопатки – 100 гривень.

Продавці кажуть, що до Великодня м’ясо здорожчає, однак нині не знають на скільки, усе залежить від закупівельної ціни.

Натомість в одному з супермаркетів на іншому кінці Луцька ціни дещо вищі. Зокрема, кілограм свинячої лопатки коштує 109 гривень, вирізки - 133 гривні, шиї - 130 гривень. Яловичини та телятини в продажі немає. Кілограм курячого філе обійдеться в 92 гривні, індичого - 124 гривні.

ЗРОСТЕ ЦІНА – ПОЛІПШИТЬСЯ ЯКІСТЬ

За словами Олексія Дорошенка, в Україні та, зокрема, на Волині, на 10% зросте ціна на м’ясо до Великодня. Значного подорожчання не прогнозують, адже вартість м’яса й так «захмарна для людей», наголошує експерт.

«Узагалі, ціна з року в рік зростатиме, але покращиться і якість. Нині в нас у всьому м’ясі є антибіотики. У Європі, якщо таке м’ясо знайдуть, то виробники припинять свою роботу. Ми купуємо м’ясо за чесну ціну, але не досить хорошої якості, хоча про це ніхто не каже», - заявив він.

Надія МІЩУК («Волинь24»)
Передрук заборонено
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ціни дешевші, як в Європі? Однак з Польщі возять продукти в Україну, а не навпаки. А зарплати не хочете порівняти?
Відповісти
В Європі за всім контроль. Ціни не можна піднімати, бо оштрафують. А в Україні, все що не в користь народу, владою підтримується. Де інспекція за цінами і якістю продуктів? Чому перед святами ціни на продукти в Україні зашкалюють ? Достала олігархічна влада!
Відповісти
Взяли порівняли ціну на телятину, а ціну на свинину чомусь з польською ціною на неї ж забули порівняти? Ну, що я можу сказати, шановні, ми , як зауважив пан Рева, і так забагато їмо!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні