Виконані і невиконані обіцянки Володимира Гунчика

1
-8
Виконані і невиконані обіцянки Володимира Гунчика
З'явився аналіз рівня відповідальності колишнього голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика. Як підрахували аналітики, за неповні чотири роки посадовець дав 71 обіцянку, з яких 47 виконав, 15 провалив, а ще 9 – залишилися в процесі виконання.

Порівняно з іншими управлінцями та політиками в Гунчика досить високий рівень відповідальності – 66%, – пише Слово і Діло.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня на Волині змінився голова обладміністрації. Президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта й колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Савченка на посаду голови Волинської ОДА замість Володимира Гунчика.

У 2015 році Гунчик пообіцяв відремонтувати всі палати Заболотівської районної лікарні №2. До вересня 2016 року в ремонт приміщень стаціонарного відділення лікарні з обласної субвенції виділили 600 тисяч гривень, з яких освоїли 482,8 тисячі. До кінця 2016 року було відремонтовано всі палати в лікарні.

У 2016 році голова ОДА заявив, що в 2017 році в області відкриються 4 нові школи. Як повідомили у Волинській ОДА, в 2017 році ввели в експлуатацію приміщення загальноосвітніх шкіл I-III ступенів у смт Шацьк, селі Вербка Ковельського району та в селі Заброди Ратнівського району. Також відкрилося нове приміщення для спортивного комплексу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Улітку 2017 року Володимир Гунчик заявив, що бере під особистий контроль і буде сприяти відновленню казарми Володимир-Волинських танкістів. Через півроку, напередодні новорічних свят, Володимир Гунчик приїхав до військовослужбовців 14-ї ОМБ, щоб побачити як розмістилися військові, які повернулися до пункту постійної дислокації вперше за три роки. Роботи з відновлення казарми танкістів були завершені й загальне облаштування військової частини коштувало близько 10 мільйонів гривень. За ці гроші були відремонтовані дороги, зроблений ремонт казарм і закуплене нове обладнання. А в планах на 2018 рік у Гунчика було будівництво двох гуртожитків на території військової частини у Володимирі-Волинському.

Влітку 2017 року в Ковелі розгорівся скандал навколо держпідприємства «Укрветсанзавод», де накопичилися туші тварин із м'ясопереробних підприємств. Місцеві жителі перекрили дороги, заявляючи про екологічну катастрофу, оскільки земля й ґрунтові води просочилися отрутою, забруднюючи не лише повітря смородом, але й усе, що росло в селян на полях.

Гунчик пообіцяв привести до ладу територію переробного підприємства та закрити його з 1 січня 2018 року.

«Ми в 2018 році почали нові проекти із залученням державного фінансування й приватного бізнесу. Все в Ковелі буде зроблено. Робота буде зроблена, порядок наведений і з 1 січня 2018 року діяльність цього підприємства буде зупинена», – заявив Гунчик.

Для ліквідації наслідків екологічної катастрофи місцевого значення з держбюджету виділили 17 мільйонів гривень. Станом на 15 грудня 2017 року 99% робіт на заводі були завершені, а діяльність підприємства зупинена.

З невиконаних обіцянок у Гунчика є такі, де він і сам визнав, що погарячкував у своїх намірах. Так вийшло з бажанням збудувати на території військового аеродрому біля села Крупа цивільний термінал. Улітку 2017 року Гунчик збирався зайнятися будівництвом, а в жовтні визнав, що ці плани нереально здійснити.

«Можливо, я досить різко висловлюся щодо аеропорту в селі Крупа, але скажу, що про цей проект можна забути й він ніколи не буде реалізований. Там уже нічого не залишилося від того аеропорту, тільки одна назва. Смуга залишилася, на ній автозавод випробовує автобуси», – сказав він.

Не вдалося Гунчику в обіцяні терміни відремонтувати дорогу Ковель-Ягодин. Він збирався зробити дорогу в 2017 році, проте в Держагентстві автомобільних доріг України домовилося з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про фінансування проекту реконструкції міжнародної автомобільної дороги М-07/Е-373 Київ-Ковель-Варшава, яка веде до КПП на українсько-польському кордоні.

З держбюджету-2017 передбачили кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на незавершених ділянках від Ковеля до Любомля. Уже провели процедуру державних закупівель та уклали договір на виконання робіт. У пропозиціях щодо розвитку мереж доріг загального користування в 2018 році за рахунок коштів державного бюджету включені об'єкти реконструкції автомобільної дороги М-07 Київ-Ковель-Ягодин на ділянках протяжністю 14,5 км.

Багато обіцянок Гунчика залишилися в процесі виконання, оскільки вони масштабні й потребують серйозних фінасових вкладень і часу.

Так, у 2016 році він мав намір почати будівництво сміттєпереробного заводу. В 2017 році Гунчик заявив, що завод планують збудувати в Ковелі за підтримки європейських компаній і місцева влада готова виділити під будівництво земельну ділянку.

Але 16 січня 2018 року Гунчик повідомив потенційним партнерам із будівництва заводу, що з його місцем розташування... ще не визначилися, проте попередньо розглядали місто Ковель та прилеглі до нього території. Поки ж питання опрацьовується.

З масштабних планів також у Гунчика було будівництво 3 тисяч квартир на базі 31-го та 34-го військових містечок. У 2017 році він планував почати великий житловий проект, який мав завершитися через 3-5 років. За словами Гунчика, 10% квартир планувалося передати військовим, афганцям, воїнам АТО, ветеранам армії.

Також улітку 2017 року Гунчик пообіцяв обладнати всі школи санвузлами, щоб діти не були змушені залишати приміщення школи. В 2017 році кошти, виділені з бюджету на встановлення санвузлів в навчальних закладах, освоєні лише на 11,2%. Директор Департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк зазначив, що на облаштування туалетів використано лише 190 тисяч гривень.

Найбільша проблема в Ківерцівському, Любешівському, Маневицькому районах. За інформацією, яку надали в Департаменті фінансів і бюджету Волинської ОДА, в 2017 році як субвенцію місцевим бюджетам на облаштування внутрішніх санітарних вузлів у загальноосвітніх навчальних закладах на умовах співфінансування (50 на 50%) з місцевими бюджетами надали 1,7 мільйона гривень. До кінця року було освоєно лише 34,7% виділених грошей.

У січні 2018 року Гунчик пообіцяв у рамках проекту «Устилуг-Володимир-Волинський» збудувати новий митно-сервісний центр та об'їзну дорогу на Устилуг. Тепер про долю цих початих глобальних проектів, під які, можливо, навіть було виділене фінансування, жителям області варто запитати нового голову Волинської ОДА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гунчик вже йди від нас! Надоїв з своїми .....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні