--> Деруни у ресторані готелю «Україна». ЙДЕМО ПОЇМО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Деруни у ресторані готелю «Україна». ЙДЕМО ПОЇМО

5
1
Деруни у ресторані готелю «Україна».  ЙДЕМО ПОЇМО
Я поспішав. А коли спішиш – рішення не завжди обдумані. “У вас є ...деруни?!” Думалося: у класичному ресторані – фіг там (сорі за губернаторську лексику).

Облом: офіціантка ресторану “України” мило кивнула головою.

"Несіть!"

* * *

....У ресторані готелю в центрі міста було малолюдно. Уже по третій дня, основний люд відобідав, відговорив, а для вечері ще не зголоднів.

Крізь вікно пригрівало сонечко, зі стелі грало щось тихе і спокійне. Я навіть якось і спішити перестав.

Аж раптом уздрів ...своє спотворене видовжене обличчя. Секунду не тямив, що це. Тю! Так це віддзеркалення у блискучій металевій кришці, що накривала мої, здавалося, банальні деруни, принесені офіціантом. (Пізніше я загуглив: така штука називається “клош”)

Клош зник – під ним парували деруни. Товстенькі картопляні млинці, приправлені смаженою цибулею і шматочками білих грибів.

Знайомтеся: “Волинські деруни з білими грибами. Potato pancakes with porcini mushrooms. 280 грам. 93 грн.”

Я зануда – я порахував. П’ять дерунів. 8 шматочків грибів. Цибулі - не щедро (я люблю, коли її стільки ж, скільки самої страви. як мінімум).

* * *

Деруни свіжі. В міру жирні. Смачні, що майже прогнозовано (ну де ви бачили, аби цю класичну страву можна зіпсувати? Ні, є, звісно, і такі унікуми...)

Але їсти їх от так як я – не рекомендую. Трошки одноманітно. Треба або геть не спішити (не мій випадок!), спокійненько смакуючи кожен шматочок. Або приправити їх чимось контрастним – салатом, підливкою або – на крайній випадок – сметаною (гриби і цибуля, як на мене, страву повноцінною не зробили). Я ж жував деруни, глипав на годинник і думав, що прийду сюди ще раз. Якось, увечері, в хорошому товаристві, коли спішити не буду.

Та все ж – пообідав. До речі, прийди я сюди на години півтори раніше – зміг би це зробити повноцінно: тут з 12 до 14 години подають бізнес-ланчі. Ціна – 87 гривень. Дешевше, аніж п’ять моїх дерунів :-)

Юрій РИЧУК

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По-перше, що за сорі? В нас є українське слово перепрошую.
Відповісти
Жирує Юрій Ричук.
Відповісти
жирує за гроші колег, яким не платив зп... але кажуть, що йому чуже вже боком вилазить
Відповісти
та за 93 грн. вдома буде ціла каструля тих дерунів.....ну хіба такої дзеркальної миски нема!
Відповісти
А ти на що розраховував, прайс почившої їдальні Берізка?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні