У селі під Луцьком студент відкрив піцерію

9
14
У селі під Луцьком студент відкрив піцерію
Власник магазину CALDO у Рокинях, студент магістратури юрфаку СНУ імені Лесі Українки Олександр Рудь відкрив у селищі піцерію-паб і планує до літа налагодити доставку піци.

Заклад “The pizza pub” запрацював у Рокинях ще у третій декаді січня, відразу після новорічно-різдвяних свят. У залі – вісім столиків. Наливають три види пива Земан, готують пивні закуски, салати, більше 10 видів піци. Працює п’ятеро людей – двоє поварів, піцейола, офіціантка і сам власник – Олександр.



ВІД ПИВА ДО ПІЦИ

“Спочатку це мав бути паб: багато сортів пива, пивні закуски, спільний перегляд спортивних змагань... Але вже як відкрилися – помітили: заклад зацікавив мам і тат, які стали заходити сюди з дітьми. А діти люблять піцу – це ні для кого не секрет. Тому ми й перепрофілювалися. Запросили професійного піцейолу, він навчив наших дівчат готувати піцу, склали рецепти. І справа пішла трохи жвавіше” – розповідає Олександр.

Власник зізнається: рецепти піци і салатів допомагали вигадувати ресторанні профі, а от над пивними закусками чаклували самі. “Мені завжди подобалися грінки у луцькому барі “Земан”. Я не раз туди їздив, замовляв, куштував, намагався у дівчат вивідати рецепт. Зрештою ми стали готувати не гірші – такі ж хрумкі, з часничком”



Поряд Олександр господарює у продуктовому магазині, куди 8 років тому прийшов працювати охоронцем. Спочатку магазин був частиною мережі “Наш край”, потім змінив власника і назву. Тепер це CALDO.

Таке сусідство – на руку обом закладам. Для приготування страв піцерія бере у магазині завжди свіжі продукти. А магазин зміг розширити асортимент: тепер на полицях CALDO є небачені донині тут сир Моцарелла, Фета, листя салату тощо.

КАВУ І ПИВО НАЛИВАТИМУТЬ ПО-НОВОМУ

Зробити у Рокинях хороший, добротний, повноцінний заклад громадського харчування, куди не соромно і не страшно піти ні з коханою людиною, ні з дітьми - давня мрія Олександра, який тут народився і виріс.

Паб зробили у приміщенні, де раніше був склад інститутського кафе (ні самого складу, ні кафе давно нема – лишилося лише приміщення, яке Олександр орендує). Зробили ремонт, поставили меблі, барну стійку, навіть камін з живим вогнем спорудили.

“Зараз закінчуємо бенкетку на 10 місць. Будемо робити вивіску, фасад. У планах – встановити професійну кава-машину, а також апарат для розливу пива під тиском. Такий є у багатьох магазинах пива: за лічені секунди наливає пиво, нема ніяких проблем з піною...” - ділиться планами господар.

У рокинівському піца-пабі буде все, "як у людей": і колективні замовлення на ювілеї і дні народження, і спортивні змагання з настільного футболу і армреслінгу. Планують і літній майданчик, який на ніч буде закриватися, аби ніякі бешкетники не псували ні майно, ні репутацію закладу.

РОКИНСЬКУ ПІЦУ ЗАМОВЛЯЛИ?

Головна стратегічна мета рокинівського піца-пабу – організувати повноцінну доставку піци. При тому возити її збираються не лише по Рокинях, а й по сусідніх селах.

“Наразі у нас по телефону можна замовити піцу, але не її доставку. Просто люди телефонують і просять приготувати. Їм кажуть, за скільки часу можна прийти і забрати замовлення. Або – якщо клієнт бажає – ми дзвонимо самі і повідомляємо: піца готова, приходьте” – розповідає Олександр.

Возити піцу планують моторолерами. Доставляти готові не лише у Рокині, а у Брище, Сирники, Княгининок та інші села. Кажуть: мусово розширяти клієнтську базу, аби стати рентабельними.

"Бо ж село – це не Луцьк. Сільські люди більше звикли самостійно вдома їсти готувати, їм замовити піцу – не така звична справа, як у місті” – пояснює ризики Олександр.

* * *

Олександр Рудь дуже хоче, аби його піцерія-паб стала улюбленим місцем для рокинців і гостей селища. І обіцяє – постійно дбатиме і про якісь страв, і про високий рівень послуг. Вже зараз не пускає всередину людей, які просто “шукають випити” чи можуть створити незручності гостям.

А ще мріє створити у себе такий собі куточок спортивної слави Рокинь. Відвів окреме місце, де збирає спортивні нагороди односельчан. Каже: треба, аби такі досягнення бачили всі.

Юрій РИЧУК







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МОЛОДЕЦЬ
Відповісти
візьми з полки огурець
Відповісти
Особисто зню власника дуже енергійна і цілеспрямована людина, бажаю успіху в цій справі .
Відповісти
Очевидно, не вельми бідний студент. Я в студентські роки ходив напівголодним і в порваних шкарпетках. Нехай йому везе. Молодим у нас дорога і шана.
Відповісти
Подобаються мені працьовиті люди.... НЕХАЙ БІЗНЕС РОЗВИВАЄТЬСЯ У ВАС І МАЙТЕ З ЦЬОГО І МАТЕРІАЛЬНО І МОРАЛЬНО ВИНАГОРОДУ ПІДПРМЄМЦЮ І ВІДВІДУВАЧАМ Гарних ВАМ, клієнтів, смачних піц і працівникам нормальну зарплатню дати... і вони щоб не підводили і боргів не робили...
Відповісти
А продаж алкоголю неповнолітнім це норм???
Відповісти
Скільки у вас коштує стаття такого плану на замовлення?
Відповісти
Зробіте пандус . Я як підприємець раджу.
Відповісти
а дорогу зробити "бідний студент" не планує, бо регулярна доставка товару вантажівками перетворила її на суцільне болото.... Для того щоб поласувати піцою до славнозвісного пабу скоро на байдарках плавстимуть..... якось так
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні