Супрун закликає відмовитися від масових флюорографій

4
0
Супрун закликає відмовитися від масових флюорографій
Проведення масових флюорографічних обстежень у здорових людей не допоможуть запобігти захворювання на туберкульоз.

Про це заявила у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, - пише Еспресо.

За словами в. о. міністра, проведення масових флюорографічних обстежень у здорових людей з метою зупинити туберкульоз - це міф, породжений “совєтською” системою охорони здоров’я.

"По-перше, флюорографія дозволяє виявити тільки розвинуті форми захворювання. На ранній стадії хвороба не призводить зміни в легенях, тому навіть якщо пацієнт вже інфікований, флюорографія цього не покаже", - зазначила лікарка.

По-друге, флюорографічні обстеження часто оминають саме тих людей, хто найбільше ризикує захворіти, - пацієнтів з незабезпечених та вразливих груп населення.

"Як наслідок - Україні за рік від туберкульозу помирає 4000 пацієнтів. Це 11 людей кожного дня. При тому, що держава закуповує необхідні ліки”, - підсумувала в. о. міністра.

За її словами, для запобігання туберкульозу пацієнту варто проходити огляд у сімейного лікаря, де відповідати на запитання, що можуть визначити можливість захворювання. Якщо лікар бачить потребу - він пропонує пацієнту здати мокротиння на аналіз. Він покаже, чи є в організмі збудник хвороби вже за дві години й пацієнт зможе почати лікуватися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дурепа хай перше провірить кваліфікацію лікарів особливо молодих, які нічого майже не знають. Флюрографію потрібно робити працівника, які працюють на шкідливому виробництві тому що вони можуть не помітити як хвороба поглине їх, тому що умови праці кожен день однакові і організм до них звикає. Я вам скажу так піднялася в мене температура пішла до лікаря добре що я сама знаю що мені потрібно зробити в такому стані я зразу зробила флюрографію і виявилося що в мене починається пневмонія тобто було три невеликих ділянки уражених хоча лікар ще довго дивився на мене великими очима чому я вирішила зробити флюрографію. Мій співробітник вчасно не зробив її і довго лікувався від тієї ж пневмонії. Хто її взяв міністром вона ж нічого не вміє і не знає і ще більше доводить медицину до занепаду.
Відповісти
Домайданились...доживаємо...
Відповісти
Флюорографія - дієвий метод виявлення. А категорії ризику які ложили на рентген, так само ложили на іншв методи виявлення. Просто ця сука головшива таким способом пробує зменшити витрати на боротьбу з тубиком.
Відповісти
Воно е ненормальне оье створиння .В нас час при проходженні флюрографій знаходять супутні хвороби .І своечасно можуть виявити навіть онкологію.Складаеться враження що Супрун мае таке саме відношення до медицини як медвідь до балету.Супрун. некомпетентна .складаеться враження що вона цілеспрямовано знищуе медицину.тому що легше попередити захворювання аніж лікувати особливо це стосуеться туберкульозу а про застарилі ренген апарати неслова несеазала.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні