--> Яких покійників можна буде хоронити без довідки суду | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Яких покійників можна буде хоронити без довідки суду

3
-1
Яких покійників можна буде хоронити без довідки суду
У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що покійників, які померли природньою смертю, хоронитимуть без довідки з суду.

Про це повідомляє ТСН.

Нагадаємо, з березня 2018 року почнуть діяти так звані "правки Лозового" до Кримінального кодексу. Вони передбачають, що без довідки з суду поховання буде просто неможливим.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У луцькому морзі прокоментували скандальні похоронні нововведення

Раніше, якщо помирала людина, на місце виїжджала швидка медична допомога і слідчо-оперативна група. Лікар констатував смерть, а слідчий відкривав карне провадження і відправляв тіло у морг з постановою на проведення судово-медичної експертизи. Без постанови морг не може прийняти тіло.

З 15 березня слідчому заборонять призначати експертизу, натомість зобов'яжуть звертатися за дозволом на проведення експертизи до суду. Рішення чекатимуть не менше 72 годин. Відтак виникнуть серйозні проблеми з оперативністю судових установ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У луцькому морзі надалі прийматимуть тіла покійників

Проте У Міністерстві внутрішніх справ України запевняють, що знайшли спосіб, як уникнути так званого похоронного армагеддону.

Аби уникнути кризи, поліція, прокуратура та судмедексперти домовились про тимчасову процедуру. У разі, якщо смерть настала з природних причин, похорон дозволятимуть без санкції суду.

Як запевнив речник МВС Артем Шевченко, в разі відсутності підстав направлення на судово-медичну експертизу через суд, покійників швидко ховатимуть.

Тим часом у Верховній Раді терміново готують зміни до закону. Проте навіть за найсприятливіших умов, поправки Лозового діятимуть принаймні кілька тижнів.

"Я думаю, що ці кілька днів будуть дуже швидко врегульовані, тому що президент буде зацікавлений швидше підписати закон. Слідчі на місцях разом із судмедекспертами знайдуть спосіб вирішити це питання", - припустив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.
Теги: похорон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не перепощуйте ТСН. вони тупі, по-перше. не довідка з суду. яка в дупу довідка. суд дає дозвіл на експертизу по сумнівному покійнику. кажу вп'яте, вдесяте - ТСН - це помийка. вони не розрізняють, де палець, а де х..
Відповісти
Жах тi депутати зовсiм хочуть добити тих нещасних людей ,ще мало грошей скiльки можна знущатись.Тут на похорон немаэ грошей ,а ще якiсь суди придумують Нехай роблять Щоб суди були за депутатськi грошi Нехай вивертають своï кишенi I платять в суди за простих селян в яких немаэ доходiв.Жахливо слухати тих депутатiв!!!!
Відповісти
Навiть на тому свiтi людям спокою недатуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні