--> У столиці поставили п'єси нововолинських школярів. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У столиці поставили п'єси нововолинських школярів. ФОТО

0
-5
У столиці поставили п'єси нововолинських школярів. ФОТО
У Києві професійні актори зіграли у п'єсі, написаній школярами з Нововолинська.

Вистави "Схід-Захід" режисерки Влади Бєлозоренко відбувались 10-11 березня у Київському муніципальному театрі “Актор”, - пише Нововолинськ.ua з посиланням на 24 канал.

Це п’ять п’єс, написаних підлітками в рамках соціального театрального проекту Class Act: Схід-Захід. Активними учасниками проекту вже двічі були учні Нововолинської ЗОШ №2.


Цього разу юні автори мали нагоду спостерігати із залу за тим, як їхні твори оживають на театральній сцені.

Головні ролі зіграли українські зірки театру та кіно Римма Зюбіна та Олеся Жураківська, а також Віталій Ажнов, Аполлінарія Василина, Вікторія Муштей, Олександр Жила, Петро Русанєнко та Маша Розгонюк.

На прем’єру з Нововолинська, Клесова та Попасної приїхали юні автори п’єс, які увійшли до вистави. Серед Нововолинських авторів – Інна Якобчук та Богдан Мазурок.


Засновницею театрального соціального проекту Class Act: Схід-Захід в Україні та його кураторкою є Наталка Ворожбит – провідний український драматург та сценарист (“Кіборги”, “Дике поле”, за романом Сергія Жадана “Ворошиловград”).

“Для мене це, в першу чергу, соціальний проект. Це – голос дітей. Це реальні підлітки, які живуть у реальних містах і пишуть про реальні проблеми. І ці теми перегукуються з тим, що турбує всіх нас в Україні. Ці п’єси для мене унікальні саме цим, тут підіймаються найболючіші для нашого суспільства питання. Я була знайома лише з п’єсами другого сезону Class Act: Схід – Захід, тож я попросила Наталю Ворожбит надіслати мені усі твори з першого року проекту, занурилась у них і обрала ці 5 п’єс“, - розповідає режисерка.


Проект реалізовували в Україні вже двічі (2016-2017 рр.)

В його рамках учні 8 – 10 класів із зони бойових дій на Донбасі та західної України пишуть п’єси.

Проблеми переселенців, мешканців прифронтової зони, військових, незаконний видобуток бурштину – ось лише деякі теми, які цікавили юних учасників обох сезонів проекту.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні