Чи буде у Луцьку ліфт до «моста Кривицького»

3
0
Чи буде у Луцьку ліфт до «моста Кривицького»
У 2011 році у Луцьку під час відкриття наздземного переходу тодішній нині покійний міський голова Микола Романюк сказав, що планується введення в дію ліфта, аби люди із обмеженими фізичними можливостями могли користатися зручностями. Однак цього не сталося.

Нині уже і не всі містяни згадають, що епопея з будівництвом переходу тягнулася довгі роки. Люди, порушуючи правила безпеки, переходили до Завокзального ринку часто через рейки, наражаючи своє життя на небезпеку, - пише "Конкурент".

Нещодавно у соціальних мережах користувачі звернули увагу, що зовнішній вигляд надземного пішохідного переходу від Привозкального майдану до Залізничного вокзалу, потребує поліпшення.
Заіржавілі конструкції потребують свіжої фарби
Заіржавілі конструкції потребують свіжої фарби


У мерії повідомили, що кошти на догляд за переходом виділяють. У 2017 році на санітарне прибирання переходу та прилегкої до нього території, очищення урн від сміття, було витрачено 22 тисячі 870 гривень.

У 2018 році на санітарне прибирання передбачено 21 тисячу 224 гривні. Однак видно, що міст потребує фарбування, у багатьох ділянках поржавів. Перехід перебуває на балансі Департаменту житлово-комунального господарства, обслуговує його ЖКП №3.

Перехід у народі назвали "міст Кривицького", адже його спорудження почали ще за каденції колишнього, нині покійного міського голови Антона Кривицького. Вже у статусі радника він таки довів справу до кінця і у 2011 році перехід урочисто відкрили. Від початку будівництва і здачі об'єкту минуло 15 років.
На цьому місті міг би бути вхід до ліфтової шахти
На цьому місті міг би бути вхід до ліфтової шахти

Із фінансуванням переходу теж були суперечки. Справа в тім, що зведення мосту стало умовою виконання угоди між міською радою та Волинською обласною спілкою споживчих товариств. Місто надало спілці в оренду землю на 22 роки під Завокзальним ринком, а спілка зобов'язувалася оплатити спорудження переходу – 1 мільйон 300 тисяч гривень. Однак проти такої угоди виступала низка депутатів. Одним із найяскравіших противників був тодішній депутат Андрій Осіпов, який вважав, що угода не є вигідною місту.

У департаменті капітального будівництва Луцької міської ради повідомили, що проектно-кошторисною документацією не було передбачено ні будівництво ліфту, ні будівництво накриття над переходом у пішохідному наземного переході.

"Оснащення переходу ліфтом у найближчий час не планується, хоча можливість така є", - йдеться у відповіді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для чого та брехня... "Вже у статусі радника він таки довів справу до кінця". Цю справу зробив Микола Романюк. А за часів Кривицького та Шиби на цій споруді тільки видмивались бюджетні кошти. Тому й приліпла до цього мосту назва не "міст Кривицького", а "Виборчий міст". Бо саме ці два супердіяча згадували про цей міст тільки у часи виборчих компаній.
Відповісти
Нашо ліфт? Будуйте зразу гіперлуп!
Відповісти
Будем хекати, відпочивати і йти далі. Нехай влада собі поставить ліфт, як буде втікати з міської ради. Хоча, а де в нас влада?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні