--> Балтійці допоможуть волинянам побудувати сміттєпереробний завод | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Балтійці допоможуть волинянам побудувати сміттєпереробний завод

0
1
Балтійці допоможуть волинянам побудувати сміттєпереробний завод
На Волині хочуть збудувати сміттєпереробний завод за сприяння литовських та латвійських партнерів.

За словами голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, найефективніше буде звести його в Ковелі – усі міжнародні транзитні лінії електропередач проходять через усе місто, - пише Волинське телебачення.

“Зелену” енергію, яка може бути отримана від переробки сміття, можна використовувати для діяльності мережі. Про це стало відомо під час робочої наради з іноземними партнерами на якій обговорювали майбутнє будівництво сміттєпереробного заводу.

«Це не є проект одного місяця. Це є проект, який може бути територіально розташований в різних місцях, зокрема, на тих звалищах, які сьогодні існують, де можна здобувати біогаз. Орієнтовно такі проекти у Європі вартують приблизно десь до 50 мільйонів євро, потужністю 400 тисяч тонн.

На території Волинської області ми розраховуємо збирати десь 170 – максимум до 200 тисяч тонн. Рахуйте, що це приблизно десь 30 мільйонів євро, але це попередні оцінки», – розповів Володимир Гунчик.

«Система, яку ми представили в Україні, буде працювати так само, як працює у нас в країні. Таких систем ми створили три. Вони схожі на ті, які можна буде створити тут, у Волинській області. Система збирання сміття при цьому не порушується, а лише удосконалюється новими системами переробки, які дозволяють цим відходам, які створюються в області, не зберігатся на полігонах, а обробити.

Таким чином 90 вітсотків ТПВ, які створюються в області, можна переробити і вони не потраплять на звалища», – додав представник Литовської Республіки Штьормер Віргініюс.

Наприкінці розмови представники Волині із партнерами з України, Латвії та Литви підписали меморандум про співпрацю у реалізації проекту, який передбачає переробку усіх видів відходів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні