У Запоріжжі священика Московського патріархату вигнали з храму через молитву за Україну

6
-1
У Запоріжжі священика Московського патріархату вигнали з храму через молитву за Україну
У Запоріжжі священику Ігорю Савві Московського патріархату заборонили служити у храмі через молитву за Україну.

За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у богослужіннях російського патріарха Кирила, - пише ТСН.Ранок.

"Якщо на Україну напали, то це зло, і церква не може бути осторонь цього зла, вона повинна висловити свою думку. Тому, напевно, це найголовніша тема, через яку висловлювалися до нас претензії, до мене особисто", - заявив священик.

Про покарання панотця неодноразово попереджали, а 11 березня повідомили – служити у храмі він більше не буде. Представники єпархії прийшли до церкви у супроводі молодиків. Ті залишили храм тільки після виклику поліції.

Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука, який приїхав на місце, спілкуватися з вірянами відмовився. З журналістами говорити також відмовився.

У храмі тепер правитиме інший священик, якого надішле Московський патріархат. Частина вірян заявила, що шукатиме інше місце для молитов, оскільки має патріотичну позицію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Табачного олігарха кіріла, і запоріжського луку на фарш для тварин. Але боюсь мій Барсик такого фаршу неїстиме. Ігор Савва дотримується християнських норм, у нього є совість за що і постраждав.
Відповісти
Чого шукати інше місце? Треба просто вигнати москальских прихвостней із церкви, та передати церкву УПЦ Київського патріархату.
Відповісти
Чому мовчать адепти культу? Кадило проковтнули?
Відповісти
Ні одна нечисть не верещить що воно справжнє українське церкво. Де ті всі горлопани подівались?
Відповісти
цитувати ТСН - це останнє дно дніща. отця Ігоря шкода, він непогана людина, але заїдатись зі священноначалієм було не варто. і тим більше зараз отаке розвозити. а писати брехню, що у Запоріжжі тіпа тільки він один молився за солдатів, то звичайне говноїдство, на яке вже ніхто не зважає.
Відповісти
між собою. Досить політики в церквах і сварити людей - віриш в Христа і Бога- християнин значить. А всі церкви будувались за українського народу кошти- значить Українські. Релігія -це політика. А пожертви українського народу мають оставатись в УКРАЇНІ, а не кірілові вести в Москву.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні